REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

IMAGINI APOCALIPTICE în MAMAIA: mai lipsesc câțiva ZOMBIE!

IMAGINI APOCALIPTICE în MAMAIA: mai lipsesc câțiva ZOMBIE!

Replica API 3 februarie 2020 | 00:00 281

Imagini apocaliptice în Mamaia! Ceea ce, odată, se voia a fi Ibiza de România, acum poate fi asociată, fără prea mare efort, cu o zonă ieșită recent dintr-un bombardament. Clădiri în paragină, obiective turistice lăsate pradă degradării, multă rugină, betoane, construcții nefinalizate și gunoi!

Stațiunea Mamaia, perla litoralului românesc, ar trebui să fie motivul de mândrie al fiecărui constănțean. Beneficiind de peste 70 de hoteluri și vile turistice, este asaltată an de an de sute de mii de turiști, atât din țară cât și din străinătate. Dacă pe perioada verii, stațiunea este plină de viață și de larmă, odată cu venirea iernii aceasta suferă o transformare radicală. Șantierele sunt la ordinea zilei, mizeria tronează peste tot, practic dezolarea atinge cote apocaliptice. Mai mult decât atât, mai seamănă și cu.. o groapă de gunoi! Nici plaja nu arată mai bine, toboganul vechi fiind, se pare, în reamenajare. Ruginit își așteaptă, parcă, soarta ce are să-i fie pusă pe tapet în perioada imediat următoare. După o privire de ansamblu, singurele elemente care lipsesc din peisaj ar fi 2-3 zombie căutând hrană. Și nu ne referim la tineri drogați, pentru că aceștia mai vin, dar vara. Dovadă stau raziile oamenilor legii și dosarele penale. Revenind la acei zombie din filmele horror, aceștia s-ar integra perfect printre scaune rupte, saci de gunoaie, hoteluri în renovare sau lăsate să se degradeze, panouri publicitare fluturând în vânt, coșuri de gunoi sparte. Ținând cont că, până la venirea verii nu mai sunt decât 4 luni, sperăm ca acest peisaj ”mirific” să nu îi întâmpine și pe viitorii turiști veniți să se distreze la Constanța.

Cu toate acestea, amintim că numărul turiştilor sosiţi în primele unsprezece luni din 2019, la malul mării, a fost de 1362,7 mii persoane, faţă de 1294,6 mii persoane în aceeași perioadă din 2018, înregistrându-se o creștere de 5,3%. Și numărul înnoptărilor crește: 5151,6 mii înnoptări în perioada ianuarie-noiembrie 2019, faţă de 4963,8 mii înnoptări înregistrate în aceeași perioadă din 2018. Turiştii străini, în număr de 63476 persoane, sosiți în primele unsprezece luni din 2019, sunt cu 4,0% mai mulți decât numărul turiştilor străini sosiţi în primele unsprezece luni ale anului 2018 şi deţin o pondere de 4,7% în totalul turiştilor. Cei mai numeroși au fost turiștii sosiți din Germania și din Statele Unite ale Americii, potrivit Direcției Județene de Statistică din Constanța.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa facut multe investiti in mamaia pe vremea lu Mazare
2
0
Noroc cu incalzirea globala; in 25-30 de ani o sa fie sezon tot anul.
4
0
Stirea este reala si indreptatita. Mamaia peste iarna cand intra in hibernare este APOCALIPTICA din vina autoritatilor locale care intra si ele in hibernare 9 luni si o freaca pe la birou rezolvand doar personale pe salarii uriase......obositi de peste sezon, evident lucru permis se pare. Structrurile existente trebuiesc conservate santierele la fel au norme clare prin lege cum sa arate, dar prin grija celor de la politia locala sa ajuns la mizeria asta de statiune. I love my city, dar nu asa si nu asta.
7
0
Mai bine pozati faleza dintre Venus si Jupiter care e plina de gropi si fara lumini...
5
2
Unde l-ati gasit ma pe Stoian asta? Omul s-a dus in mijlocul iernii sa faca reportaj in Mamaia..lol. Urcati-l in tren si trimiteti-l inapoi la Satu Mare sau de unde a venit.
7
7
Reporterul asta e dus cu capul....e plina Iarna, cum sa arate Mamaia?? Abia in primavara incep oamenii sa se pregateasca de turisti. Acum repara, construiesc etc etc
8
9
Vai ce stire.Abia acum va-ti sesizat? Problema dureaza de ani si ani.
14
1
Bai Gili muye cu lopata. Draq de neam de koorve si secaturi
5
13
Modul in care este gestionata Mamaia, demonstreaza cat de incompetenta este echipa Fagadau.Oamenii vechi, cu experienta au fost eliminati iar acum pe holurile primariei bantuie curvele si figuratii de 2 bani. Plini de tupeu si aroganti, muhaielele astea o fac pe'a durii numai cu oamenii obisnuiti, care neavand incotro, trebuie sa intre in contact cu lepre gen Babu si restul prostilor de'a colo. In fata escrocilor " grei" din Mamaia si oras...mucles.Mult-putin,toate orasele progreseaza numai Constanta-i vai de mama ei. Ii platim degeaba. Rusine Fagadau....
48
1
Apele Armane ce fac in afara faptului ca iau taxe si spaga? Nu se ocupa si de starea plajelor?
27
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212