REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Imigraţie: Germania îşi intensifică controalele la frontierele cu Polonia şi Republica Cehă

Imigraţie: Germania îşi intensifică controalele la frontierele cu Polonia şi Republica Cehă

A.F. 28 septembrie 2023 | 00:00 241

Germania a anunţat miercuri că îşi intensifică controalele la frontierele cu Polonia şi Republica Cehă pentru a combate imigraţia ilegală, în contextul creşterii bruşte a numărului de solicitări de azil, relatează AFP.

Imigratie: Germania isi intensifica controalele la frontierele cu Polonia si Republica Ceha

Această măsură va lua forma unor controale ale poliţiei "flexibile şi mobile în diferite locuri", controale care vor intra în vigoare în "această săptămână", a declarat pentru presă ministrul de interne german Nancy Faeser.

Obiectivul este acela "de a exercita presiune maximă în căutarea contrabandiştilor" şi de a "proteja persoanele care trec adesea ilegal frontierele, fără apă şi aproape fără aer", a argumentat ea.

Între semnalele de alarmă ale comunităţilor copleşite şi controversele cu Italia, imigraţia a devenit din nou un subiect fierbinte în septembrie în Germania, forţând coaliţia de centru-stânga la guvernare să reacţioneze.

Poliţia federală a înregistrat în acest an aproximativ 71.000 de intrări ilegale în ţară, a precizat Ministerul de Interne într-un comunicat. "Principalele ţări de origine sunt Siria, Afganistan, Turcia şi Irak", a precizat aceeaşi sursă.

Ministrul nu a anunţat însă controale fixe aşa cum au cerut conservatorii din Uniunea Creştin-Democrată (CDU), principalul partid de opoziţie, o măsură excepţională pe teritoriul Uniunii Europene în legătură cu care Bruxellesul trebuie să fie înştiinţat.

Până acum, singurele puncte de control fixe pentru a intra în Germania se află la graniţa cu Austria, o moştenire a crizei migraţiei din 2015-2016, când cea mai mare economie a Europei a primit peste un milion de refugiaţi.

În condiţiile în care relaţiile cu Roma au devenit recent tensionate în ceea ce priveşte problema migraţiei, Nancy Faeser a cerut ca ţările aflate la frontierele externe ale Europei, inclusiv Italia, să "protejeze mai bine graniţele" şi să "aplice procedurile" prevăzute de Bruxelles, citează Agerpres.

Berlinul a anunţat la mijlocul lunii septembrie că nu va mai primi migranţi sosiţi în Italia, aşa cum este prevăzut de planul de solidaritate european, ca răspuns la decizia Romei de a se abate de la obligaţiile sale de a prelua solicitanţi de azil respinşi în alte ţări.

Fără această bună cooperare, "atunci frontierele deschise în cadrul UE sunt în pericol", a avertizat Nancy Faeser.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468