REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Implicat în JAFUL SECOLULUI din OLANDA, CONDAMNAT DEFINITIV într-un alt DOSAR

Implicat în JAFUL SECOLULUI din OLANDA, CONDAMNAT DEFINITIV într-un alt DOSAR

Replica API 13 noiembrie 2021 | 14:56 1571

Eugen Darie este unul dintre indivizii implicați în jaful secolului din Olanda. Condamnat într-un dosar în care este acuzat că a intrat în casa unor persoane, cu cagulă pe față, le-a agresat și amenințat, acesta a depus apel la sentinţa de 7 ani şi 6 luni închisoare. Având în vedere că este cunoscut cu antecedente penale, pe lângă jaful din Olanda, magistrații instanței de fond i-au contopit pedepsele, aşa ajungându-se la această pedeapsă. Apelul s-a judecat pe 11 noiembrie 2021 iar în urma acestuia Eugen Darie a beneficiat de o reducere a pedepsei, urmând să ispăşească 6 ani şi 10 de luni închisoare. Decizia este definitivă.

Eugen Darie este din Măcin și este cunoscut acolo pentru infracțiuni, fiind un fel de ”interlop de cartier”. A fost implicat într-un scandal cu săbii, în centrul oraşului Măcin, în vara lui 2011, cu o grupare adversă, dar și în alte conflicte. A fost cercetat în mai multe dosare, între care și cel de față, în care își așteaptă sentința definitivă. Mai exact, acesta ar fi intrat în casa unor persoane din Jijila (Tulcea), alături de alte persoane, cu cagule pe față. A vrut să se răzbune, întrucât una dintre ele ar fi publicat pe Facebook niște imagini compromițătoare cu concubina lui. Prin urmare, le-a lovit cu palma peste față, cu pumnii, le-a târât prin casă, le-a provocat zgârieturi cu un cuțit și chiar le-a amenințat cu un pistol.

Implicat în jaful secolului

Precizăm că în cazul acestui furt, cotidianul Replica a colaborat, în 2013, cu cel mai mare cotidian olandez, "De Telegraaf". Amintim că, în cursul anului 2012, inculpaţii, între care și Eugen Darie, Mihai Alexandru Bitu şi Radu Adrian Dogaru, împreună cu alte persoane - una dintre ele un albanez care a tras focuri de armă în Măcin, s-au asociat în vederea săvârşirii de infracţiuni şi au sprijinit membrii grupării să sustragă în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012 din muzeul din Rotterdam, Olanda, un număr de şapte tablouri de mare valoare (printre care se numără tablouri ale pictorilor Henri Matisse, Paul Gaugain, Claude Monet). Se pare că cei trei tulceni au fost dați pe mâna anchetatorilor de către o femeie. Este vorba despre Andreea Ivan, din Constanţa, fosta iubită a lui Mihai Alexandru Bitu, pe care a cunoscut-o pe Facebook. Conform unor surse, femeia, din gelozie, pentru că Bitu a părăsit-o, a mers la anchetatori şi le-a arătat poze cu tablourile furate, pe care le-a descărcat din telefonul mobil al fostului iubit. Anchetatorii români au precizat, referitor la cei trei hoţi, că au vrut să ardă tablourile, din cauza situaţiei create, precizând că există o interceptare în acest sens. Cei trei au fost atunci arestați preventiv, după care condamnați de către instanțele din București.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da ma e KOKALAR CIOKANAR KAKANAR care se ARDE IN TIPLA
0
0
Daca si cocalarul asta e interlop....
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212