REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Impozitarea pensiilor speciale, undă verde în Comisia de muncă: Augustin Zegrean anunță revolta magistraților

Impozitarea pensiilor speciale, undă verde în Comisia de muncă: Augustin Zegrean anunță revolta magistraților

Replica API 4 decembrie 2019 | 03:42 485

Augustin Zegrean

Undă verde pentru impozitarea pensiilor speciale, în Comisia de Muncă de la Camera Deputaților. Deputații au decis ca pensiile care depășesc 10.000 de lei să fie impozitate cu 50%, luându-se în calcul pentru impozitare doar sumele de peste 10.000 de lei. Impozitate vor fi și pensiile care depășesc 7.000 de lei, urmând ca diferența de la 7.000 de lei să fie impozitată cu 30%. Fostul șef al CCR Augustin Zegrean spune că magistrații, vizați de această măsură, nu au pensii de serviciu și că aceștia vor fi nemulțumiți.

"Nu pot să spun cât de constituțională ar fi, nu știu ce vor să facă. Nu asta e marea problemă. Cel puțin pentru judecători nu e o pensie specială, ci pensie de serviciu. Dacă se aplică un impozit covârșitor nu are sens să le mai dea o pensie de serviciu. Sigur că magistrații vor fi nemulțumiți. Există o asociație mondială care luptă pentru pensiile acestea. Meseria de magistrat e frustrantă, când s-au tabilit pensiile, nu se știa că sunt nesimțite? Nu poți calcula așa, cine cât câștigă. Trebuie văzut cât a făcut fiecare", a spus Zegrean la România TV.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e plin de magistrati prosti scosi be banda rulanta de particulare habar nu aveti deaia dati decizii total diferte in cazuri identice, deaia toti criminalii evazionistii si interlopii isi fac de cap in tara asta! leafa normala, raspundere si pensie dupa contributtivitate ca toata lumea sa aveti si voi ca de muncit vai mama voastra nici nu sunteti in stare sa cititi dosarele!!! macar de ati fi cinstiti la taoate avantajele pe care le aveti!!!
6
0
Daca tot ii injurati si invidiati pe magistrati, de ce nu v-ati facut magistrati fratilor? Dar este greu cu cartea si munca multa. Mai bine stam toata viata si tragem mata de coada si vrem salarii la fel ca oamenii care invata 6-7 ani si dau zeci de examene sa ajunga acolo. Tipic romanesc!!!
2
9
mariti cimitirele!
3
0
taiati salariile uriase si nejustificate ale medicilor si dati legea ori la stat ori la privat
7
2
Si pensiile magistratilor sa fie eliminate! Astia, mai ales aia de la CCR au nenorocit tara si pe noi toti! Au aparat Hotii sim le-a legiferat HOTIILE toate si pentru asta trebuie judecati nu premiati, recompensati, NIMIC. Nu coafati legea asta pe ici, pe colo..de ochii lumii! Toate pensile speciale anulate! Toate. Pensie doar dupa CONTRIBUTIVITATE. Constitutia spune ca nimeni nu este mai presus de LEGE! LEGEA sa fie una pentru toti. Ajunge cati bani au mancat specialii astia toti in aproape 30 de ani!!! STOP.
7
2
Chiar nu le este rusine, ce salarii mari au?Judecatile pe care le fac, sunt de tot risul.
14
0
huuu nesimtitilor
10
1
Miscati-va cat mai repede. Sa dispara veniturile nejustificate ale smecherilor de Romania - pensii speciale, salarii uriase, etc.
13
2
sa nu ai de a face cu imputitii astia. mori cu dreptatea in mana. Coruptie pe o halca de friptura si salata cu rosii si castraveti. Asa se trata un dosar zilele trecute
8
1
Ce jigodii,stau in magistratura 20-25 de ani si tocmai cand au acumulat o experienta profesionala si de viata se pensioneaza intra in avocatura si ii suceste cum vrea pu.a lor pe prosti aia de jucatori care le-au fost ucenici.Cat despre ani de studii,scoala nu se face pentru ca dupa sa va dati voi legi in folosul vostru si dispretul tari ma curvelor,ci pentru ca sa nu va castigati painea la lopata si sub soare ci la umbra si cu pixul.
13
1
Asta este egalitatea in drepturi a cetatenilor.Unii maninca carne macra iar restul oase. Nu le - ar fi rusine de imbuibati, care au "n" case atit in tara cit si in afara, numai vorbesc ce autoturisme au, fac concedii in toata lumea, croaziere si tot ei vor sa dea statul in judecata daca li se vor impozita veniturile.Saracii de ei muncesc de se spetesc, dau hotariri de risul curcilor nu avem practica unitara, ba unii mai primesc si spaga. Cam mici procentele de impozitare nu gasiti?
11
1
Nu am nimic nici cu magistratii nici cu politistii, nici cu militarii, cu nimeni. Insa, pe langa faptul ca se pot pensiona la o varsta frageda, ca sa nu zic altfel, mai ales politistii si militarii, ulterior se pot angaja din nou la stat, ceea ce nu este corect. De asemenea modul de calcul al pensiei acestora este discriminatoriu fata de ceilalti. Se iau in calcul ultimele salarii cu cele mai mari sporuri fata de pensionarii de rand la care pensia li se calculeaza incepand cu primul salariu de cand s-a angajat evident f mic
11
1
Sunteti Dumnezei pe pamant in activitate,cand nimeni nu reuseste sa se atinga de salariile voastre gigantice.Mana-n mana cu avocatii va prefaceti ca impartiti dreptatea.La trecerea in pensie sunteti doar simpli PENSIONARI nu o mai fortati!
13
1
Interesant, te pensionezi de la magistratura, militie s.a. la varsta de 50 de ani cu peste 15.000 lei, si te apuci de avocatura...si saracii ce fac..????
13
1
Dar revolta celor care nu sunt nobili precum magistratii , cand? Fiecare cu meseria si utilitatea lui. Daca toate meseriile ar cere privilegii s-ar scufunda lumea. Dar uni sunt mai egali ca altii. Se gasesc oricand motive si explicatii pentru tot felul de privilegii, nu e greu.
14
1
Pt astia de mai jos - de ce nu v ati facut di voi magistrati? Ati baut cerneala la scoala si ati batut mingeacpe maidan si ati ajuns la lopata
1
18
Daca nu vreti sa le anulati, cel putin impozitati-le cu suta la suta.
11
3
Pai sunt prea nesimntite , nu doar nesimntite . Acum intelegeti de ce magistrati erau si sunt atat de indulgenti cand este vorba sa aplice legea cand vine vorba de infractori care chipurile sunt politicieni , de asta . Ca politicieni au avut grija sa isi cumpere viitoarele condamnari prin aceste pensii speciale . Adica un politician fura milioane de euro si primeste cate un an sau poate doi , de cele mai multe ori cu suspendare .
20
2
salarii FOARTE MARI, raspundere IOC boierie nu gluma, pensii speciale grase, pensionari anticipate! Daca nu va convine faceti altceva!!! Nu v-a obligat nimeni sa va faceti magistrati! Si inca ceva, cand basau a taiat salariile cu 25 la suta v-ati dat imendiat hotarare de anulare si NU ATI avut nici o diminuare a lefurilor! SE impune o revolutie in tara asta, unii sunt prea smecheri si altii fraierii muncesc!!
29
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108