REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.5° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

În Constanţa există oameni care trăiesc şi se poartă precum barbarii! „Tainele” unei familii care-şi ducea veacul prin Tomis Nord!

În Constanţa există oameni care trăiesc şi se poartă precum barbarii! „Tainele” unei familii care-şi ducea veacul prin Tomis Nord!

Replica API 13 octombrie 2017 | 00:00 349

Stătea prin grădini, cu sângele-i şiroind din abdomen

Stătea prin grădini, cu sângele-i şiroind din abdomen

În timp ce cotidianul ne ține în priză pe cei mai mulți dintre noi și zilele se scurg cu repeziciune, încă mai există și categoria celor care își duc traiul parcă într-un alt secol. Și, da, vorbim despre municipiul Constanța. Un exemplu este legat de Ștefan Vlădoi și Nicoleta B. care trăiesc în concubinaj, într-o locuință improvizată, un fel de baracă, pe Aurel Vlaicu, în zona Autoklass, aproape de intersecția cu bulevardul Tomis. Muncesc și nu prea, consumă băuturi alcoolice și se ceartă. S-a lăsat chiar și cu înjunghieri, femeia a stat prin grădini cu sângele șiroindu-i din abdomen, iar acum inculpatul așteaptă sentința finală, prima instanță condamnându-l la 4 ani și 6 luni.

Ștefan Vlădoi a ajuns în atenția oamenilor legii după ce fratele concubinei lui a sunat la 112. Pe scurt, lucrurile au stat cam așa: cei doi se aflau sub influența băuturilor alcoolice, s-au certat, iar el a înjunghiat-o. Însă ancheta a fost una laborioasă și asta pentru că atât inculpatul cât și victima au dat declarații care nu coincideau. Din materialul probator de la dosarul de urmărire penală , ca și din declarația de recunoaștere integrală a acuzațiilor, dată de inculpat în cadrul cercetării judecătorești, a rezultat că persoana vătămată și Ștefan Vlădoi locuiau împreună, de aproximativ 8 ani de zile, în locuința improvizată de la marginea municipiului Constanța. Nicoleta lucra în funcția de agent de pază, pe când Ștefan nu era angajat, dar muncea ocazional ca zidar. Aceștia locuiau împreună, fără a avea copii din conviețuirea lor.

Versiunea inculpatului: ”Tăiam ceapă și m-am enervat că nu făcea mâncare și nu spăla”

Tot din anchetă a rezultat că atât persoana vătămată și inculpatul consumau băuturi alcoolice, ocazie cu care între aceștia interveneau, în mod frecvent, neînțelegeri, de multe ori culminând cu agresarea persoanei vătămate de către inculpat. Așa s-a întâmplat și în dimineața zilei de 1 aprilie 2017, când în jurul orei 09.30, inculpatul, după ce a consumat băuturi alcoolice, în oraș, venind la domiciliu s-a certat cu concubina sa pe motiv că aceasta nu spală și nu face de mâncare și, mai mult, ar fi în stare de ebrietate, potrivit rolii.ro.

”Din declarațiile inculpatului date în faza urmăririi penale, rezultă că în urma reproșurilor pe care i le-a adus concubinei sale, aceasta a fost recalcitrantă, în sensul că i-a răspuns la acuzațiile aduse, motiv pentru care a lovit-o de două ori cu pumnul peste față și o dată în umăr, iar după aproximativ 30 de minute, când el se afla în bucătărie, tăind cu un cuțit ceapă, discuția contradictorie s-a reluat între cei doi și sub imperiul nervilor a înjunghiat-o cu cuțitul.

Din relatările inculpatului rezultă că în premomentele înjunghierii atât el cât și persoana vătămată se aflau în poziția în picioare, față în față, la o distanță unul față de celălalt de aproximativ un metru, situație în care sub imperiul nervilor, având cuțitul în mâna dreaptă, prin împungere din înapoi spre înainte i-a aplicat o lovitură în zona abdomenului. Inculpatul V.Ș. precizează (tot la urmărire penală) că în urma acestei înjunghieri persoana vătămată B. N. s-a dus într-o cameră alăturată, iar el a rămas în aceeași cameră unde s-a culcat și în jurul orei 14:50 aceasta a părăsit locuința. Inculpatul mai precizează că la puțin timp după plecarea concubinei sale la locuința lui au sosit lucrătorii de poliție solicitându-i lămuriri cu privire la înjunghierea concubinei sale ce a fost preluată de către un echipaj SMURD”, se mai arată pe rolii.

Versiunea victimei: ”M-a dat afară din casă, am stat într-o grădină”

Potriv persoanei vătămate, în cursul zilei de 31 martie 2017, fiind în zi liberă de la serviciu, a stat acasă împreună cu inculpatul, efectuând unele treburi gospodărești, dar au și consumat băuturi alcoolice. Aceasta mai precizează că inculpatul, la un moment dat, a plecat în oraș de unde a revenit în jurul orei 18,00-19,00 în stare de ebrietate și după ce au stat la masă și au consumat băuturi alcoolice, acesta a devenit recalcitrant și nervos și pe fondul unor discuții contradictorii, inculpatul a luat-o la bătaie în sensul că i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele la nivelul întregului corp, după care a dat-o afară din casă.

Persoana vătămată mai precizează că a rămas în exteriorul locuinței până în jurul orelor 22,00 când inculpatul ar fi adormit după care a intrat și ea în casă, culcându-se în bucătărie. În continuare, aceasta arată că în dimineața zilei de 1.04.2017, în jurul orelor 6,00, Ștefan Vlădoi a plecat în oraș, fără a vorbi cu el, revenind în jurul orelor 9,00 în stare avansată de ebrietate și în timp ce acesta a început să taie niște mere cele avea la fermentat pentru a fabrica țuică, la un moment dat a început să o certe din nou, reproșându-i că nu se ridică din fotoliu, persoana vătămată spunându-i că nu se poate ridica din cauza bătăii primite de cu seară.

Pe fondul acestor discuții, între ei s-a creat o stare conflictuală și, la un moment dat, el a înjunghiat-o în zona abdominală, după care, apucând-o cu brațele, a trântit-o pe patul din bucătărie și imobilizând-o i-a pus cuțitul la gât, amenințând-o că o omoară. La un moment dat, ca urmare a solicitării persoanei vătămate spunându-i că o doare locul unde a înjunghiat-o, inculpatul a încetat să o mai imobilizeze, dar i-a cerut să tacă din gură și cu toate că a văzut că sângerează, acesta i-ar fi spus că nu are nimic.

”Persoana vătămată B. N. mai precizează că V. Ș., fără a întreprinde ceva, a lăsat-o în cameră și a plecat din locuință în oraș de unde a revenit după aproximativ o oră, împrejurare în care i-a cerut să părăsească locuința, lucru ce s-a și întâmplat, aceasta stând pe o piatră într-o grădină alăturată până în jurul orelor 16,00 în speranța că se va simți mai bine, dar văzând că acest lucru nu se întâmplă, i-a solicitat ajutorul fratelui său.

Acesta s-a deplasat la locul unde se afla sora sa și împreună cu martorul T.V., prin apelarea Serviciului 112, au solicitat ambulanța și un echipaj de poliție", potrivit rolii. Individul a fost arestat, trimis în judecată, iar pe 11.07.2017 condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare. Decizia nu a fost definitivă și a fost înregistrat apelul care are termen pe 26.10.2017.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca tot va e mila de acesti paraziti ai societatii,facetile niste camine in afara orasului,pela POIANA pe camp si sasi faca veacul acolo,nu in mijlocul unui cartier civilizat,cat de cat,de capul lui Mazare sai fie,sai aibe la cap pe lumea cealalta,ca a adunat toti betivii in loc sai puna la munca,ei beneficiaza de mai multe facilitati decat un muncitor sau un pensionar care a muncit o viata...
1
0
Sa fie scoso cei din HC cu forta la munca, daca nu vor, la periferia Constantei sau in sate parasite.
4
0
Aduceti-i in HC,acolo sunt toate scursurile adunate.S-a umflat tarata in paduchi,au inceput sa iasa pr vecini la furat,talharit.Ati transformat cartierul in raiul tiganilor.Rusine Fagdau ca ai continuat opera lui Mazare.Toti cei ce stau acum acolo stateau candva cu chirie,isi permiteau.Aduni toti borfasii intr-un singur loc,normal ca se vor rascula si vor face mai multe talharii.Cica ei i-au integrat.Nu i-au integrat ei francezii,germanii etc si veti reusi voi.Cum sa le dai casa moca ca apoi sa se apuce de talharii?i-ati vazut cum umbla cete,cete cand ies de acolo?te ataca astia si esti mort.
9
0
In general societatea romaneasca este in plin declin. Nu doar oamenii fara carte,fara educatie,ci si ceilalti se cam duc in jos.
3
0
FOSTUL DECAN DE LA FACULTATEA OVIDIUS ISI FACE BLOC PE STRADA CALARASI NR 61
0
0
Pe bune? Asta chiar este adevarat? Sau ati inventat-o voi? Este din alt film!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369