REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
17.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

În Mamaia, autoservirile de tip „împinge tava“ sunt pline ochi!

În Mamaia, autoservirile de tip „împinge tava“ sunt pline ochi!

Replica API 11 iulie 2016 | 00:36 5705

Mai ieftin

Mai ieftin

Autoservirile din Mamaia, la mare căutare! Mamaia este împânzită de zeci de terase, mai mult sau mai puţin accesibile, din punct de vedere financiar. Balansoare, animatoare, floricele, chelneri care aproape că te agasează pentru a călca pragul cârciumei la care muncesc, toate le regăseşti la terasele cu pretenţii, unde o porţie de cartofi prăjiţi ajunge şi la 40 de lei. Ici pe colo, zace şi câte o autoservire, bună pentru turiştii economi şi deloc pretenţioşi. În weekend, aceştia au făcut coadă la „împinge tava“, iar angajaţii abia mai făceau faţă. Nici tacămuri nu au avut suficiente!

La Mamaia, varianta cea mai ieftină e la autoservire, unde preţul este afişat în vitrina care „găzduieşte“ meniurile zilei. Turiştii deloc modeşti şi conştienţi că trebuie să strângă cureaua, chiar dacă au venit în vacanţă, nu ezită să vină la „împinge tava“. În timp ce terasele de fiţe plâng după clienţi, cozile la autoservire sunt interminabile. În weekendul ce tocmai s-a încheiat, angajaţii de la „împinge tava“ abia dacă mai făceau faţă valului de clienţi.

La Autoservirea Monte Carlo, în zona Perla, de exemplu, turiştii aşteptau zeci de minute pentru a-şi lua prânzul. Era atât de aglomerat, încât, la un moment dat, clienţii se plângeau că nu mai există tacămuri disponibile. Preţurile accesibile reprezintă unul din motivele pentru care turiştii ocolesc terasele de fiţe. Hamsia costă 5 lei, un hamburger, la pachet cu o sticlă de suc, ajunge 12 lei, o salată 5 lei, iar o şaorma la farfurie, 17 lei, în timp ce un meniu complet cu ciorbă, felul doi şi desert ajunge până la 24 de lei. Aceeaşi situaţie o regăsim şi la autoservirea Cleopatra. Cozile un pic mai mici, însă tarifele la fel de mici.

Răsfăţul la mare poate ajunge până la 300 de lei

Turiştii cu dare de mână ocolesc autoservirile în favoarea teraselor de lux. De exemplu, la un restaurant din mijlocul staţiunii Mamaia, un meniu ajunge până la 150 de lei, iar dacă luăm calcul şi băuturile ori desertul, o masă pentru o singură persoană poate ajunge până la 300 de lei.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Golden Palace,Mamaia,BUN.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272