REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

În plin focar la Gara CFR, casierii NU poartă MASCĂ! Conducerea DOARME în GHETE!

În plin focar la Gara CFR, casierii NU poartă MASCĂ! Conducerea DOARME în GHETE!

Replica API 26 august 2020 | 00:59 3118

După cum probabil știți, o casieră care lucra în GaraCFRConstanța a murit și alte trei, infectate cu coronavirus, sunt internate în spital. În prezent este în desfășurare ancheta epidemiologică, însă focarul COVID-19 din Gara Constanța nu pare să impresioneze conducerea CFR Călători Constanța. În cadrul unei vizite efectuate marți, 25 august, reporterul Replica a surprins toți casierii purtând mască în mod incorect sau neavând deloc acest material de protecție. Conducerea CFR a fost informată cu privire la acest aspect și a promis o inspecție fulger a șefului CFR Călători Constanța, Gabriel Țăranu.

Doar că, mobilizarea s-a lăsat așteptată, șeful CFR Călători Constanța demonstrând cu această ocazie că își iubește prea mult biroul pentru a efectua o vizită în teren, deși un angajat din subordinea acestuia a decedat în urmă cu câteva zile. Dincolo de incompetența arătată, acest aspect conduce și la fapte prevăzute de articolul 352 din Noul Cod Penal – “Zădărnicirea combaterii bolilor”.

“Este exclus ca angajații să nu fi purtat mască. M-am uitat pe camere”

Potrivit conducerii CFR, în jurul datei de 11 august, o angajată care lucra la caseria gării din Constanța s-a simțit rău și a fost trimisă acasă. A respectat procedura în acest caz și și-a făcut analizele, fiind depistată cu COVID-19. Spre sfârșitul săptămânii trecute, și alte angajate, tot casiere, au acuzat probleme de sănătate și au fost testate, fiind depistate ulterior cu COVID-19 și internate în spital. În urmă cu câteva zile, prima angajată depistată pozitiv a decedat la Spitalul Medgidia. Este vorba de o femeie, în vârstă de 53 de ani, care avea și comorbidități (boală cardiovasculară, diabet și boală pulmonară).

După ce i-a fost adus la cunoștință că angajații au fost surprinși de reporterul Replica în timp ce își desfășurau activitatea fără a purta mască de protecție, directorul de comunicare CFR a precizat că îi va solicita directorului CFR Călători Constanța să meargă la fața locului. Contactat ulterior, Gabriel Țăranu ne-a întrebat dacă avem fotografii, pentru că el s-a uitat pe camere și i s-a spus că angajații purtau măști de protecție. „I-ați fotografiat cumva? Eu nu am fost acolo, doar m-am uitat pe camerele de supraveghere. Din câte mi s-a spus, este exclus ca angajații să nu fi purtat mască de protecție”, ne-a precizat Gabriel Țăranu, șeful CFR Călători Constanța.

“DSP face ancheta epidemiologică, nu CFR”

În aceste condiții, este clar că infectarea altor angajați care își desfășoară activitatea în Gara CFR Constanța reprezintă doar o problemă de timp. Incompetența crasă de care dă dovadă conducerea companiei feroviare nu se oprește aici. Ministerul Transporturilor are propria rețea de sănătate și ar fi trebuit să demareze o anchetă în paralel cu cea făcută de Direcția de Sănătate Publică Constanța. Tocmai din acest motiv, DSP Constanța nu are posibilitatea legală de a sancționa CFR, indiferent de neregulile descoperite de instituție sau relatate în mass-media.

“Direcția de Sănătate Publică Constanța este cea care face ancheta epidemiologică, nu CFR. Compania pune în aplicare întocmai ce spune DSP, pentru că este autoritatea în materie care conform legii acționează în aceste situații. Noi, în plus față de ce spune DSP, putem lua măsuri pe plan local pentru protecția pentru proprii salariați. După fiecare infectare, CFR a dezinfectat spațiile de lucru. După cum ați putut vedea, fiecare casieră lucrează singură în ghișeu, complet izolată de colege, iar fiecare spațiu de lucru a fost dezinfectat de cel puțin trei ori.”, a declarat, pentru Replica, Adrian Vlaicu, directorul de comunicare al CFR.

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a precizat că a recomandat ca toate casierele să poarte mască și mănuși în permanență, chiar dacă sunt izolate în birou.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasati-o mai moale cu mastile si mai ales cu purtatul corect, ca asa ni s-a facut o lehamite de ele, de nu se poate! Am prefera un razboi civil decat sa mai purtam porcariile de masti!
2
0
Rugam ca purtarea mastii sa nu mai fie obligatorie, noi trebuie sa facem mu-mu la domnii btl-isti in tura de dupa-amiaza. Altfel ne pierdem licurile de munca. Asa ca suptu totu.
1
0
Nu este singura institutie , companie nationala , societate comerciala , etc,etc, unde angajatii nu poarta masca medicala desi in stabilimentele respective au fost focare covid!
2
3
trebuie desfintat ...sa ramana numai trenuri private .....e o gaura neagra pt bugetul statului ,merge numai in pierdere
3
3
sa se ancheteze conducerea atunci de catre organele statului de drept
2
4
sclavilor!!!!cat va plateste comanescu si pnl u????
5
0
Oamenii lucreaza singuri in gheretele alea. Terminati cu prostiile astea! Cristina....lasa oamenii in pace ca ne-am saturat de vrajelile voastre. Vreti sa ne ducem la sapa de lemn, sa murim de foame, sa iesim in strada sa facem alta revolutie, asta vreti? Va veni si ziua judecatii!
13
1
Nenea reporteru', sugi pula!
8
1
ZAdArnIcIa cAmbEtEriI bOLiloR Taci ma!
3
4
Veniti la 2 pasi la magazin in Cobadin sa vedeti zadarnicirea boli nici o masca.
7
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108