REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

În sectorul 5 al Capitalei se va înființa o cantina socială pentru victimele violenței domestice

În sectorul 5 al Capitalei se va înființa o cantina socială pentru victimele violenței domestice

Replica API 29 august 2018 | 00:52 428

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat un proiect pilot pentru înființarea unei bănci de alimente, o cantină socială și un centru de asistență pentru mame și copii, în sectorul 5.

” Primăria Capitalei înființeaza o bancă de alimente, o cantină socială și un centru de asistență pentru copii si mama - victime ale violenței domestice -, și reintegrarea lor socio-profesională. Dat fiind faptul că Municipiul București este singura capitală europeană care, în 28 de ani, nu a amenajat o bancă de alimente care să răspundă nevoii de hrană a copiilor și adulților provenind din familii defavorizate, ne propunem edificarea unui complex, în sectorul 5, care să cuprindă o bancă de alimente, o cantină socială cu capacitatea de aproximativ 200 locuri/serie, precum și un Centru de formare profesională unde vor fi organizate cursuri de calificare destinate persoanelor defavorizate: șomeri de lungă durată, tineri care părăsesc sistemul de protecție al copilului, victime ale violenței domestice, mame cu copii mici și nivel scăzut de calificare.

Banca de alimente va putea prelua din piață alimentele nevandabile, donate de către producătorii din industria alimentară și retaileri, în timp util, redistribuindu-le organizațiilor neguvernamentale din domeniul social sau distribuind în mod direct categoriilor defavorizate.

Deja a fost demarat un prim proiect pilot al băncii de alimente cu două lanțuri de retail, care acoperă o parte a sectorului 4, pentru a testa cele mai eficiente metode de distribuție rapidă și de a începe procedurarea activităților.

Valoarea totală a investiției preconizată a fi realizată în 12 luni este de 72,4 milioane lei.”, a anunțat pe pagina sa de socializare Gabriela Firea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la toti carcotasii ! mai labagii seropozitivi , se compara firea cu fagadau ?
0
0
Pomeni si ajutoare sociale, asa i-ati invatat pe toti puturosii care va voteaza si tara o ia de-andarat!
0
1
Luati dacilea...de la tata firea lu pandele! FIREA-ati ai drak-ului de psdei penali!!!!
3
1
voturi, cum mortii nu mai pot fi scosi din morminte, cu sportivii s-au fript, incearca ce este mai simplu
4
1
la dusmani ! mai labagiilor , daca face nu e bine , daca nu facea mancati cacat de nici apa nu mai beati !
2
6
Iar incurajati nemunca!? Din nou ajutoare sociale,... ??!! Excursii in Grecia,.... etc. Iti aduni voturi MADAM, esti in campanie electorala ?! Ce incurajati voi ciumatilor, ce promovati !?
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108