REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

În timp ce în Henri Coandă se trăiește regește, doi frați dorm într-o baracă de 6 metri pe calea ferată! Video

În timp ce în Henri Coandă se trăiește regește, doi frați dorm într-o baracă de 6 metri pe calea ferată! Video

Virgil STOIAN 7 decembrie 2022 | 00:00 5009

Doi bărbați trăiesc într-o baracă dezafectată aflată între liniile de cale ferată din Poarta 6, înfruntând cu stoicism frigul de afară, și muncind cu ziua la cine se îndură să le dea ceva de muncă. Nimeni nu pare dispus să îi ajute pentru o un spațiu de locuit decent, în timp ce în cartierul social Henri Coandă se lăfăie indivizi cu mașini de zeci de mii de euro, dar care nu au bani să plătească o chirie de 30-40 de lei.

Baraca dezafectată și unul dintre frați

Cei doi frați de 36, respectiv 40 de ani, trăiesc într-o barcă de 6 metri pătrați, unde au reușit să aducă câteva plăpumi, pentru a nu îngheța de frigul care devine din ce în ce mai pătrunzător. Cu toate că situația lor este una foarte grea, cei doi nu au luat-o pe panta alcoolismului sau a altor vicii, muncind cu ziua și reușind să se întrețină.

Au vândut părinții apartamentul... și am rămas pe drumuri

Reporterii Replica au vorbit cu unul dintre cei doi frați care a povestit o parte din existența zbuciumată pe care au dus-o în această baracă dezafectată:  ”Clădirea este a CFR –ului și ne lasă să stăm aici. Muncesc pe unde mai găsesc. Iarna este foarte frig, mi-au amorțit picioarele. Poliția Locală ne-a lăsat să stăm aici, de vreo lună, două. M-am spălat pe la hotelurile pe la care am mai muncit. Muncesc cu ziua. Fratele meu are 36 de ani, și eu am 40. Sunt din Constanța. Am stat la blocurile de pe Mărțișorului, dar au vândut părinții apartamentul și s-au mutat la bunici la Brăila, la o casă bătrânească, noi am ajuns pe drumuri. La primărie nu am încercat să cerem ajutorul, cei de la CFR ne lasă să stăm aici. Au venit și romi pe aici, au spart geamurile..., ne fură lucrurile când suntem plecați la muncă, dar nu avem ce să facem. Până acum nu am avut buletin, mi-am făcut pe o adresă de pe Negru Vodă. Am mai lucrat în Port pe barje, la descărcat, ba la cărat de lemne, e foarte greu. Nu fumez, nu beau, dar e greu. A fost dat foc înăuntru, încă se văd urmele, nu erau geamuri, am reușit să le astupăm”.

Video:


Din păcate, în secolul XXI, există și oameni care trăiesc astfel, care visează la ”mai bine„ și pentru care ”Sărbători liniștite” ar însemna un acoperiș deasupra capului, să nu mai dârdâie noaptea de frig. Poate că se va găsi cineva care îi va ajuta pe acești doi frați care, în ciuda faptului că sunt vitregiți de soartă, au rămas echilibrați și se chinuie să-și câștige pâinea, cinstit... asta în timp ce unii asistați sociali care nu au muncit în viața lor nici măcar o zi, și își câștigă traiul din fărădelegi, se lăfăie în locuințe călduroase date de municipalitate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romania face mai mult pentru niste nazis din Ukraine decat pentru poporul sau,Simion e un Onanist ca si aia care il scolesc(p***t).
3
2
asta este singurul caz? sunt multe alte cazuri, si multi altii care nu au loc in Romania si merg in occident, asta e, la ukraineni le dau 70lei pe zi, adica 2100 pe luna, asta e
7
1
Au dreptate pt ucrainieni sunt si locuinte si bani, dar si parintii lor au vandut si i au lasat pe drumuri de ce nu s au mutat cu ei ce au facut cu banii de pe apartamentul vandut
6
2
MI-AU BANAT NUMELE LOCALITATII IN CARE AU MUTATIA PE BULETIN, NU E O INSULTA E O LOCALITATE, CE VA FACETI LA BALADA MESTERULUI MANOLE CINE VODA TRECE,PE ASTA CUM O BANEZI
3
4
FAPTUL CA NU AU MUTATIE DE CTA II IMPIEDICA SA SOLICITE O LOCUINTA SOCIALA UAT CTA,II TRIMITE LA n***u VODA
7
0
Să încerce să-și depună dosar în campusul Henri Coandă, să ajungă și pe str.Uniri nr.104 la DGAS, poate se va găsi o soluție. Singurul impediment din ce știu eu este acela că ar trebuii să aibe buletinul pe Constanța pentru a putea fi ajutați într-un anumit fel. Trebuie și ei să depună un efort și să meargă pe la instituții.
4
0
Nu se sesizeaza ca nu e caz lgbt, daca era ii premia cu o locuinta sociala. Mi-e sila de societate si de voi care va faceti ca nu vedeti si mergeti pe principiul capului plecat.
18
2
Si pe fundatura Semanatorului locuiesc o gramada de gipsani cu fel de fel de gratuitati si ajutoare sociale. Li s-a instalat si robinet cu apa gratuita la coltul strazii, unde indivizii isi spala masinile si covoarele. Toate casele din jurul lor au fost sparte. Agresiunile verbale si fizice sunt la ordinea zilei aici. Cerem domnului Primar Chitac sa-i scoata in casele nationalizate si sa ii mute intr-o alta locatie. Ne-am saturat de ei pana peste cap.
17
1
Replica, ar trebui sa te implici mai mult.Stiti f.bine ca in HC au loc anumite persoane si cu spaga.persoane care nu merita.Daca organizati o coleta sunt dispusa sa ofer haine si incaltaminte pt axesti amarati.Ei singuri la primarie nu au nici o sansa.Va doresc tuturor un Craciun linistit.
17
1
Vb lu asta de mai jos..la ucraineni le dam cazare și bani de masa și freaca menta toată ziua..ăștia care lucreaza nu ii ajuta nimeni din primărie.alooo Felicia..nu te sesizezi?
18
3
Bine ca tinem ucrainienii la lux si pe ai nostrii ii lasam in voia sortii. Rusine!!
27
2
Trebuie sa mearga la primarie si sa ceara un loc in Henri Coanda, e f simplu. Ei au spus ca la primarie n-au cerut ajutorul, dar ce-i retine?
18
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614