REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

În Vinerea Mare, Anghel de la Castelu şi-a amintit că Babuş nu i-a dat bani de biserică. Ce îi răspunde deputatul

În Vinerea Mare, Anghel de la Castelu şi-a amintit că Babuş nu i-a dat bani de biserică. Ce îi răspunde deputatul

Replica API 19 aprilie 2014 | 00:00 269

"Nu îşi respectă promisiunile din campanie"

"Nu îşi respectă promisiunile din campanie"

Circotecă politică sau nu, în Săptămâna Mare, cert este că primarul democrat-liberal de la Castelu, Nicolae Anghel şi deputatul PSD, Radu Babuş, au ajuns într-un moment tensionat. Anghel îi reproşează deputatului constănţean că nu îşi respectă promisiunile din campania electorală din 2012 şi l-a lăsat de izbelişte să se descurce cum poate în privinţa bisericii ortodoxe "Sfântul Nicolae", din localitatea Nisipari.

"Deşi, în 2012, am avut promisiuni şi speranţe din partea deputatului din Colegiul nr. 4, Radu Babuş, după doi ani nu s-a întâmplat nimic la biserica din Nisipari. Am tot aşteptat concretizarea promisiunilor din campania electorală. Cum nimic din ceea ce s-a spus în campania electorală nu s-a întâmplat, reprezentanţii comunităţii au hotărât la sfârşitul anului 2013 ca prioritatea nr. 1 a Consiliului Local Castelu pentru următorii doi ani să fie finalizarea construcţiei bisericii "Sfântul Nicolae", din Nisipari, obiectiv început cu mulţi ani în urmă. De la aprobarea bugetului pentru anul 2014 şi până la reluarea lucrărilor de construcţie, arhitectul şef al primăriei s-a ocupat de întreaga documentaţie a obiectivului". De asemenea, Anghel sugerează şi faptul că "nume grele" ale Constanţei nu au reuşit să-l "urnească" pe Babuş să îşi respecte promisiunile: "alături de Primărie şi consiliu local Castelu, reprezentată de primarul Anghel Nicolae, mai sunt Arhiepiscopia Tomisului, prin Înalt Prea Sfinţitul Teodosie; oameni de afaceri /sponsori care vor fi evidenţiaţi la finalizarea acestui obiectiv", dar şi comunitatea din Nisipari. Pentru a-şi demonstra ambiţia în ceea ce priveşte îndeplinirea acestui obiectiv, Anghel a mai anunţat că, vineri, 18 aprilie a.c., va avea loc un prim pas: "În Vinerea Mare, are loc sfinţirea crucilor şi montarea lor pe biserica "Sfântul Nicolae" din Nisipari". De menţionat că sfinţirea a fost săvârşită de IPS Teodosie, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

Reacţia deputatului: "e lipsă de comunicare"

De partea cealaltă, deputatul Radu Babuş se arată surprins de atitudinea edilului de la Castelu şi susţine că, cel mai probabil, există un deficit de comunicare între ei. Deputatul declară că nu este motivat în acţiunile sale de diferenţele ideologice, pentru că "interesul cetăţenilor primează" şi că îl va contacta pe Nicolae Anghel, pentru dezbateri şi clarificarea divergenţelor. "Înseamnă că este o lipsă de comunicare şi o să am o discuţie cu domnul primar pe tema asta, pentru că interesul este să ajutăm cât se poate şi eu şi domnul Anghel cetăţenii de acolo. O să am discuţie imediat după sărbători cu domnul primar, ca să vedem, poate a fost o neînţelegere sau comunicare defectuoasă. Dar, nici o problemă, dacă există nevoie de ajutor voi pune umărul cu mare drag, indiferent ce culoare (politică - n.r.) are primarul. Cel mai important este să ajutăm oamenii din respectiva comunitate. Chiar o să am o discuţie cu el, ca doi oameni civilizaţi la masă, să stăm de vorbă", a declarat Babuş, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108