REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Înalta Curte a amânat recursul DNA în dosarul lui Marius Ciobanu

Înalta Curte a amânat recursul DNA în dosarul lui Marius Ciobanu

Replica API 16 iunie 2011 | 00:00 424

Fostul director al ITM, condamnat cu suspendare

Fostul director al ITM, condamnat cu suspendare

Dosarul fostului director adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa, Marius Ciobanu, a fost amânat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pentru luna octombrie a acestui an.

Motivul amânării a fost lipsa avocatului lui Ciobanu, Sorin Calaigi, din Baroul Constanţa, care se află în concediu medical timp de mai multe zile, neputându-se deplasa. Dosarul se află la ÎCCJ în urma recursului formulat de procurorii DNA, nemulţumiţi de pedeapsa aplicată de Curtea de Apel Constanţa. Anul trecut, Tribunalul Constanţa a emis o pedeapsă destul de aspră pe numele fostului adjunct al ITM, acuzat de trafic de influenţă, condamnându-l la 5 ani de detenţie cu executare, pedeapsă mai mare decât majoritatea celor date în astfel de dosare, la nivelul întregii ţări. Surpriza a survenit în urma atacării sentinţei la instanţa ierarhic superioară, Curtea de Apel, ai cărei judecători au ţinut cont de anumite circumstanţe atenuante în ceea ce-l priveşte pe Marius Ciobanu, diminuându-i pedeapsa la un an şi jumătate de închisoare, dar cu suspendare condiţionată. Cum nici această hotărâre judecătorească nu era definitivă, procurorii DNA au atacat-o cu recurs la ÎCCJ, la începutul acestui an. La termenul de ieri, Marius Ciobanu s-a prezentat în faţa completului de recurs, aşa cum era şi firesc, însă a cerut un nou termen, întrucât nu avea apărător. Marius Ciobanu a fost trimis în judecată de DNA, acuzat că ar fi primit 2.500 de la patronul unei firme, certat cu legea, pentru a închide ochii în cazul unei plângeri formulată de un angajat al acestuia.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108