REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Încă o instituţie a statului s-a sesizat în cazul copilului înjunghiat la școala nr. 6 din Constanța!

Încă o instituţie a statului s-a sesizat în cazul copilului înjunghiat la școala nr. 6 din Constanța!

Replica API 5 decembrie 2019 | 00:38 390

Reprezentanți ai Avocatului Poporului din cadrul Biroului Teritorial Constanța s-au deplasat marți, 3 decembrie a.c., la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, solicitând punctul de vedere cu privire la situația apărută la Școala Gimnazială Nr. 6 „Nicolae Titulescu” din Constanța.

„Am stabilit ca o copie a raportului făcut de ISJ cu privire la acest caz, la finalizarea acestuia, să îi fie înmânată expertului din cadrul Biroului Teritorial Constanța” a transmis Sorin Mihai, inspectorul școlar general.

Vă amintim că la sfârșitul lunii noiembrie a anului în curs, un elev de clasa a VII-a l-a înțepat pe colegul său de clasă cu un obiect ascuţit, mai exact un cuţit de bucătărie. Elevul rănit a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital. Cei doi s-au certat pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, din cauza unui joc online.

ISJ a demarat o anchetă la școală, pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. "A fost deschisă o anchetă în acest caz. Ce vă pot spune este că rana a fost una ușoară, superficială însă elevul va sta 3 zile acasă" transmitea atunci Sorin Mihai, inspectorul școlar general.

Sesizată în acest caz a fost și Poliția, iar deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un minor, de 14 ani, în urma unui conflict mai vechi, a fost agresat, fiind înțepat cu un obiect tăietor înțepător, în coapsa piciorului drept, de către un alt coleg de clasă, în vârstă de 14 ani, în timp ce se aflau în pauză, pe holul școlii. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de loviri sau alte violențe și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108