REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ÎNCĂ un ACORD de RECUNOAȘTERE în DOSARUL fostului șef al Poliției Eforie

ÎNCĂ un ACORD de RECUNOAȘTERE în DOSARUL fostului șef al Poliției Eforie

Replica API 15 august 2021 | 00:02 6105

Dragoș B. a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii din cadrul DNA, acord ce a ajuns pe masa judecătorilor din cadrul Tribunalului Constanța pe 17 mai 2021. Pe 9 august 2021 aceștia l-au admis, Dragoș B. fiind condamnat la 11 luni de închisoare. Precizăm că inculpatul era cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, dosar disjuns din cel al fostului șef al poliției Eforie, Gabriel Cornel Coteanu.

Ce a făcut Dragoș B.

Potrivit rechizitoriului, Dragoș B., la data de 10 august 2020, în scopul de a obține în mod fraudulos exonerarea colegului său de muncă de la plata unei amenzi contravenționale în cuantum de 1.000 lei, i-a remis agentului constatator I.V.M. suma de 200 lei. În luna august 2020, în contextul supravegherii tehnice a lui Gabriel Coteanu, a reieșit că agentul I.V.M., la solicitarea și cu sprijinul comandantului Poliției Stațiunii Eforie, a intervenit fraudulos asupra unui proces verbal de contravenție, în scopul exonerării colegului lui Dragoș B. de la plata unei amenzi. Și cu agentul I.V.M. a fost de asemenea încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției. Din declarația numitului I.V.M. rezultă că în ziua de 10 august 2020 fiind în timpul programului de lucru, în jurul orei 11 s-a deplasat în stațiunea Eforie Nord pentru verificarea unei activități economice. Cu acest prilej, a constatat că un autoturism, neinscripționat care, din spusele conducătorului auto, aparținea unei firme de curierat bloca calea de acces. Acesta s-a prezentat la mașină, recunoscând că a blocat calea de acces doar pentru câteva secunde, pentru a livra un colet în zonă, însă a fost amendat de I.V.M. cu 1000 de lei. Chiar Gabriel Coteanu a insistat pe lângă I.V.M. să rezolve problema amenzii. I.V.M. a fost chemat apoi în biroul lui Gabriel Coteanu, care i-a dat un plic în care se aflau 200 de lei și exemplarul roz al procesului verbal al amenzii, singura modalitate pentru a anula amenda fiind înlocuirea ei în procesul verbal cu avertisment.

Ce a spus instanța

Astfel cum rezultă din procesul verbal încheiat la data de 7 mai 2021, încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției a fost promovată atât de procuror cât și de inculpat. Inculpatul a acceptat în mod expres încadrarea juridică a faptei imputate, precum și pedepsele și măsurile propuse spre aprobarea instanței, inclusiv munca neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile.

Cu privire la suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei principale, a arătat procurorul că aceasta se impune întrucât inculpatul nu este cunoscut cu antecedente penale, a înțeles semnificația faptei și a adoptat o atitudine sinceră încă de la prima audiere, suma remisă cu titlul de mită este în cuantum mic, iar inculpatul și-a remediat conduita, având posibilități efective de îndreptare. De asemenea, inculpatul este bine integrat în societate, beneficiind de un loc de muncă care-i permite să obțină în mod licit veniturile necesare.

Citește și Coteanu, fostul ȘEF al Poliției Eforie, trimis în judecată pentru CORUPȚIE

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce javre de oameni sunteti. Cand era Dancu la butoane, il pupati in dos, iar acum va umflati pe-aici sub anonimat, lichelelor
1
0
Nu aduna dancu cit scotea ciolpan pe tura de noapte
5
2
Iefftime marcel
0
0
Au avut noroc Cotene.Astia vindeau permisele retinute cu 500 de euro si nu au mai ajuns la puscarie.E corect?
10
4
Coteni astia sunt o familie de borfasi,si de spagagii si inslatori.
5
0
robert Serban
3
0
pentru smecheri,ptr fraieri temnita fara numar
9
1
Xman e transgender?
1
4
Ce te mai freaca grija de Ciolpan si uite asa sa-ti crape inima in tine de oftica afla ca e bine si n-a facut o zi de puscarie pt fraieri ca tine care acum il mananca de kur iar inainte ii sugeai sireturile.
7
4
Ciolpan paul nici nu se uita la 200 lei. O fi iesit din puscarie?
4
6

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468