REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Incendiu devastator la Târgul de legume şi fructe de pe variantă

Incendiu devastator la Târgul de legume şi fructe de pe variantă

Replica API 10 noiembrie 2012 | 00:00 110

Pagubă de miliarde, marfă neasigurată - video!

Pagubă de miliarde, marfă neasigurată - video!

Noaptea de joi spre vineri a fost una albă pentru pompierii constănţeni, care s-au luptat aproximativ două ore cu flăcările. Acestea au izbucnit în interiorul Târgului de legume - fructe, situat pe DN 2C, Constanţa - Ovidiu, nr.19. În jurul orelor 2.00, o baracă s-a aprins, fiind "înghiţită" de foc numaidecât, şase standuri cu legume şi fructe făcându-se scrum. În plus, alte trei standuri au fost afectate parţial.

"Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au primit apelul la ora 2.00, incendiul fiind lichidat la 4.20. Nu există victime omeneşti, sursa incendiului fiind un scurtcircuit electric, tablou de distribuţie defect", au declarat, pentru "Replica", reprezentanţii ISU Dobrogea. În urma incendiului, păgubiţii îşi plâng de milă unul altuia, mai ales că majoritatea mărfii nu era asigurată. În aceste condiţii, daunele incendiului sunt suportate în întregime de aceştia. "Pagubele la standurile pe care le am se ridică la 150.000 de lei, iar aici includ marfa şi aparatura din interiorul standului care au ars. Din ce am vorbit cu ceilalţi păgubiţi, dauna totală în urma incendiului este de aproximativ 6 miliarde de lei vechi. Marfa pierdută nu era asigurată. Administratorul a spus că, în 2-3 săptămâni, vor renova toate standurile care au ars, rămâne de văzut dacă vor veni în 2 săptămâni. Incendiul a izbucnit în urma unui scurt circuit la unul dintre standurile aflate chiar în mijloc. În mai puţin de 2 minute focul a cuprins şi celelalte standuri vecine, inclusiv al meu", a declarat, pentru "Replica", Emre Sinam, păgubit în urma incendiului. Vineri, la faţa locului, o grămadă de comercianţi descumpăniţi, într-un haos total, încercau să salveze ceea ce se mai putea. Cartofii "copţi" din incendiu erau aruncaţi, cu durere în suflet de către proprietarii standurilor, care realizau pierderile de proporţii suferite. Pereţii negri şi geamurile sparte au completat peisajul dezolant din Târgul de legume-fructe, iar puţinele produse rămase, cât de cât intacte, erau cu grijă transportate către maşini. Pierderile sunt uriaşe, iar proprietarii ştiu asta, mai ales din clipa în care şi-au văzut standurile arzând, marfa nefiind asigurată. Prin vecinătatea standurilor arse, unele persoane îşi dădeau cu părerea despre cauzele incendiului, părerea unanimă fiind că incendiul a fost pus la cale, din diverse motive. Această variantă neoficială, vehiculată în târg, contrazice total declaraţia reprezentanţilor ISU Dobrogea, potrivit căreia sursa incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Liliana CHIRU, Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108