REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Incendiu la Notre-Dame: Papa Francisc transmite pompierilor „recunoştinţa întregii Biserici“ catolice

Incendiu la Notre-Dame: Papa Francisc transmite pompierilor „recunoştinţa întregii Biserici“ catolice

Replica API 18 aprilie 2019 | 00:00 411

Papa Francisc

Papa Francisc a exprimat miercuri ''recunoştinţa întregii Biserici'' catolice faţă de pompieri şi toţi cei care ''s-au luptat, chiar cu riscul vieţii'' să salveze din flăcări Catedrala Notre-Dame din Paris, relatează AFP.

"Sfânta Fecioară Maria să binecuvânteze şi să sprijine munca de reconstrucţie, care să fie un efort concertat întru mărirea şi slava Domnului", a declarat Papa Francisc în faţa miilor de credincioşi adunaţi în Piaţa Sfântul Petru din Roma.

"Dragi fraţi şi surori, sunt foarte îndurerat şi sunt foarte aproape de voi toţi", a adăugat Suveranul Pontif în acest mesaj, tradus apoi în franceză de un preot, adresat "tuturor parizienilor şi întregului poporului francez".

Marţi după-amiază, Papa Francisc a vorbit la telefon cu preşedintele francez Emmanuel Macron după incendiul izbucnit luni seara care a devastat o parte a Catedralei Notre-Dame.

Într-o telegramă adresată marţi arhiepiscopului Parisului, monseniorul Michel Aupetit, el a făcut apel la "mobilizarea tuturor" pentru a reconstrui această "bijuterie arhitecturală a unei memorii colective", care aparţine "patrimoniului arhitectural şi spiritual al Parisului , Franţei şi omenirii".

Cardinalul Gianfranco Ravasi, "ministrul" Culturii Sfântului Scaun, a propus marţi contribuţia "tehnică şi ştiinţifică" a experţilor Muzeelor Vaticanului pentru a ajuta la reconstrucţia Catedralei Notre-Dame.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar putea sa dea si statul Vatican bani pentru reconstructia catedralei...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468