REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.5° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

ÎNCEP lucrările de ÎNNISIPARE a litoralului în zona Eforie VIDEO

ÎNCEP lucrările de ÎNNISIPARE a litoralului în zona Eforie VIDEO

Replica API 4 iunie 2021 | 11:48 5395

Compania Van Oord Dredging and Marine Contractors BV a anunțat începerea lucrărilor de protecţie şi reabilitare a litoralului românesc al Mării Negre în zona Eforie. Lucrarea se face în baza unui contract de proiectare şi execuţie încheiat cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral Constanţa.

În acest sens, reprezentanții companiei care execută lucrările a susținut, vineri, 4 iunie, o conferință de presă cu ocazia începerii lucrărilor. Printre invitaţii evenimentului se numără Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, dl. Laszlo Barabas, director general ANAR, conducerea ABADL Constanţa, conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa şi reprezentanţii autorităţii publice centrale si locale.

Proiectul, care valorează 394.956.415,36 lei este finanţat prin fonduri europene şi a fost caştigat în urma unei licitaţii de către compania olandeză, care are peste 150 de ani de experienţă în domeniul lucrarilor hidrotehnice maritime şi peste 186 de proiecte în toată lumea.

Cu 73 de naţionalităţi de angajaţi, compania Van Oord este cunoscută pentru soluţii inovatoare şi durabile, având mereu în minte noţiunea de viitor.

Vrem să avem un litoral modern, pus la punct și care să protejeze biodiversitatea. Vom avea peste 29 de hectare de biodiversitate ceea ce va fi foarte important pentru România." a declarat ministrul Barna Tanczos.

”Se va crea o oază care va fi foarte interesantă pentru oamenii de știință, dar demonstrăm că nu se distruge nimic ci se creează o biodiversitate. Vom ajunge sa avem un litoral romanesc reconstruit si redat cetățenilor. Am făcut pași în urma discuțiilor cu primarul Vergil Chițac și pentru porțiunea de litoral Constanța-Mamaia, vom avea în maxim 10 luni o soluție pentru amenajarea litoralului. Un plan urbanistic care să ofere o perspectivă, o amenajare a litoralului romanesc care să fie deosebit.” a mai spus acesta.

Diana BERECHET, Andreea VREJOIU, V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faceti treaba ca ru nu am fost in stare
1
0
Si uite asa , se muta turistii spre sudul litoralului cu consecintele de rigoare.
4
0
dar in ce piept sunt toti chiar pare ca au vreun merit in asta
0
1
Da bos eu unde fac plaja la eforie sud ?
3
1
Tovarasii sunt balonati de la ciorba de burta su fasolea cu ciolan. Oameni necajiti , dar in rest de treaba. Pamantu-i rau.
7
0
A fost iarna blanda cand se puteau efectuau multe lucrari , atat la plaji cat si la infrastructura din Eforie si celelalte statiuni. Acum a inceput sezonul de vara si acum va gasit " harnicia"!! Turisti vor inhala praf, mizerii si zgomote, vor sta turisti printre muncitori, uyilaje, gropi s.a.....
12
2
De ce lipseste fotogenicu omo ceea din poza?
10
3
Cawoboi toti , e u mflati de euroi
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272