REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Începe operațiunea de VERTICALIZARE a NAVEI din portul Midia!

Începe operațiunea de VERTICALIZARE a NAVEI din portul Midia!

Replica API 1 februarie 2020 | 00:00 273

În Palatul Administrativ, mai exact în sala Remus Opreanu, a avut loc, vineri, 31 ianuarie a.c., o ședință ordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, unde au fost prezenți reprezentanții instituțiilor publice. Printre altele, în cadrul ședinței au fost prezentate și informații privind ranfluarea navei Queen Hind scufundată în portul Midia în luna decembrie dar și despre scoaterea și neutralizarea încărcăturii.

Prezent la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Teodor Patrichi, consilier al C.N. Administrația Porturilor Maritime Constanța, a oferit detalii legate de pașii ce urmează a fi făcuți pentru scoaterea navei și neutralizarea încărcăturii. „Activititățile din portul Midia sunt în curs de desfășurare și țin să mulțumesc pentru sprijinul și organizarea grupului de lucru dar și membrilor autorităților prezenți în acest grup pentru că s-au implicat activ în scoaterea navei. Comunicarea este foarte bună și având în vedere cele 4 zile de port închis din cauza vremii nefavorabile, noi considerăm că suntem în a 11-a zi de contract din cele 35 de zile. A fost dusă macaraua Neptun și amplasată pe poziție. Estimăm ca mâine dimineață (sâmbătă – n.r.) să se înceapă operațiunea de verticalizare a navei. Ne interesează foarte mult vremea deoarece avem nevoie de 24 – 48 de ore fără vânt. Considerăm că așa cum arată prognoza ne putem apuca de verticalizare. Toate măsurătorile care au fost făcute atât în apă cât și în aer sunt bune. După ce se verticalizează nava se va scoate toată apa rămânând cea din compartimentul mașini deoarece ieșirile au fost blocate și astfel, ce este înăuntru nu are cum să iasă. Apoi, nava va fi adusă la mal pentru neutralizarea încărcăturii” a transmis Teodor Patrichi, reprezentant al CN APMC .

Legat de acest subiect, președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu, a transmis faptul că trebuie acordată o mare importanță acestei ranfluări deoarece cea mai mare problemă care ar putea să apară este aceea de a se reversa în apă ce este pe navă. Trebuie să mai precizăm și faptul că analizele făcute apei din jurul navei au fost în parametri normali, acestea fiind făcute săptămânal.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aveti bulan cu caru' fiind temperatura scazuta asa ca repejor goliti nava si portul Midia de oile moarte in maxim 2 luni ca dupa, o sa fie jale mare.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468