REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

INCIDENT deasupra MĂRII NEGRE!

INCIDENT deasupra MĂRII NEGRE!

Replica API 1 februarie 2021 | 19:59 3874

Un avion de luptă rusesc Su-24 a zburat la altitudine joasă în apropiere de distrugătorul USS Donald Cook duminică în Marea Neagră, unde marina americană a trimis trei nave pentru exerciţii, relatează Stars and Stripers.

Un bombardier Su-24 a trecut razant pe lângă distrugătorul american, la o înălţimea foarte mică, în timp ce se afla în apele internaţionale, a indicat Flota a 6-a a SUA într-un comunicat, potrivit Agerpres.

US Navy a explicat că operează în Marea Neagră pentru a le da încredere aliaţilor din regiune şi 'a asigura securitatea şi stabilitatea' în zonă.

USS Donald Cook operează alături de distrugătorul USS Porter şi nava de alimentare USNS Laramie.

Alimentarea pe mare este fundamentală pentru marină, iar a face aceasta în Marea Neagră reprezintă un 'nou model operaţional în noul an', a declarat comandantul de pe USS Donald Cook, Matt Curnen. 'A lua combustibil pe mare este mijlocul cel mai concret pentru noi de a susţine operaţiuni independente', a adăugat el.

Un avion P-8A al forţelor navale americane participă de asemenea la exerciţiile actuale împreună cu cele trei nave, iar prezenţa maritimă americană în Marea Neagră poate însemna o atenţie sporită din partea forţelor ruse, care urmăresc de fiecare dată mişcările navelor US Navy atunci când intră în apele Mării Negre.

Marina americană nu a contestat deocamdată public survolul de duminică al avionului Su-24 în imediata apropiere a distrugătorului său, dar a postat pe contul său de Twitter o înregistrare video care surprinde zborul avionului rusesc.

În august, manevrele unui bombardier american B-52 deasupra Mării Negre au fost pereclitate de două avioane de vânătoare ruseşti care au zburat într-o 'manieră nesigură şi neprofesionistă', apropiindu-se la o distanţă de numai 100 de picioare, a declarat atunci armata americană.

În lunile aprilie şi mai, SUA au acuzat Rusia de mai multe interceptări efectuate într-o 'manieră nesigură' de avioane de vânătoare ruseşti care s-au apropiat până la 25 de picioare de un avion de recunoaştere Poseidon P-8A în estul Mediteranei.

Rusia a contestat de asemenea de mai mai multe ori operaţiunile SUA în apropierea graniţelor sale, conform publicaţiei citate.

Sosirea a trei nave americane în Marea Neagră ar putea semnala că forţele navale americane intenţionează să-şi consolideze prezenţa aici anul acesta, comentează publicaţia citată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nava americana era invizibila
1
2
la rusi sunt revolte contra lui Putin .chestia asta cu "ne-au atacat americanii" desi noi ii scarpinam in cur e doar ca sa le abata atentia mujicilor de la realitate si sa le dea subiect catre alta directie.
5
0
nu fac lobii dar rusii e foarte bine inarmati de mult, si au arme de putere ,ameri canii sunt pe drojdie cu petrolul in toata lumea e crizaa, nu vedeti k stau la coada la ajutoare la mancare in usa si au probleme cu negrii care zic ei k e egali cu albii e democratie,,.asa k atentie
5
6
Rezerva mondiala de petrol este scazuta. In aceste conditii nimeni nu are curaj sa faca revolutia industriala necesara iesirii din asa zisa pandemie. Rusia este ultima regiune cu rezerve suficiente. Prezenta armatei americane aproape de campurile petroliere rusesti devine fireasca.
4
5
Presa este asa cum o avem. Cunostinte, si nu numai militare, mai putin.
10
0
pe ucigasul putin manca-mi-ar cacatul !!!
9
9
ca si migul, e in lupta doar cu acceleratia gravitationala.
10
6
ca nu a trecut prin apropiere , un avion plin cu oi romanesti. Ca il doboram si pe asta , cum am facut cu nava aia rusesca de razboi .HI,hi.
9
7
americani fac parada asta in marea neagra ca prosti care fac parte din nato sa plateasca taxa de protectie daca aveau sange an instalatie il doborau
10
11
Bai. tolomacilor, SU 24 este avion de atac la sol - ce aveti voi acolo e un interceptor, SU27. Nici macar sa cautati pe wiki nu reusiti
16
1
sange in instalatie il doborau...daca nu inseamna ca sunt slabuti
14
12

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468