REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Incident grav între SUA și Turcia. Un avion american a doborât o dronă turcească în Siria

Incident grav între SUA și Turcia. Un avion american a doborât o dronă turcească în Siria

A.F. 7 octombrie 2023 | 00:00 942

Un avion de vânătoare american a doborât o dronă turcească Anka-S deasupra Siriei, după ce aceasta a fost considerată o amenințare pentru forțele americane din zonă. Drona bombardase anterior poziții SDF (kurde). Este pentru prima dată când SUA doboară un avion turcesc, notează Visegrad24.

Incident grav intre SUA si Turcia. Un avion american a doborat o drona turceasca in Siria

O dronă turcească Anka-S a fost doborâtă deasupra Siriei. Fotografii ale dronei doborâte au fost postate pe rețeaua de socializare Telegram. Fotografiile arată clar fuselajul rupt în mai multe bucăți și ceea ce a mai rămas din aparatura electronică.

Interesant este faptul că textul de sub fotografiile din Telegram spune: "Kurzii/americanii au doborât o dronă turcească Anka-S". La câteva minute după ce a fost publicată pe rețelele de socializare informația despre drona turcească doborâtă, au început speculațiile.

Incident grav intre SUA si Turcia. Un avion american a doborat o drona turceasca in Siria

Una dintre primele ipoteze exprimate pe Twitter de International Defense Analysis a fost că drona turcească a fost doborâtă de un avion de luptă F-35A al Forțelor Aeriene americane. International Defense Analysis folosește hashtag-ul #Reportedly fără a raporta sursa acestei informații.

Cam în același timp, un alt cont de Twitter a afirmat același lucru. "Un model de UAV ANKA-S aparținând Forțelor Armate Turce ar fi fost doborât de avionul de vânătoare F-35 după ce s-a apropiat de baza americană". Această informație a fost împărtășită de Politic Türk, care, de asemenea, nu a împărtășit sursa afirmațiilor.

Potrivit informațiilor noastre, UAV-ul turcesc ANKA-S, care zbura la nord de Hasakah, a fost doborât de un avion de vânătoare F-35A din cadrul Escadrilei 421 de vânătoare a Forțelor Aeriene ale SUA cu o rachetă aer-aer AIM-120 AMRAAM, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mehmet a calcat linia rosie, Unchiul Sam i-a aratat who's the boss. Mehmet a bagat la scufitza si cam asta a fost.
4
1
Sa ne s**i pu la de securist imputit ,fuckin' commie !
1
2
Cipanii vor razboi cu turcii
0
6

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468