REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Incognito prin propriul oraş: „Dacă nu suntem în stare să avem comerţ civilizat în Piaţa Tomis III, facem parc!”

Incognito prin propriul oraş: „Dacă nu suntem în stare să avem comerţ civilizat în Piaţa Tomis III, facem parc!”

Replica API 16 martie 2016 | 23:24 278

Primarul Constanţei, ascuns sub glugă, printre oameni

Primarul Constanţei, ascuns sub glugă, printre oameni

Asanarea „mlaştinei” pe care o reprezintă acum piaţa din Tomis III şi civilizarea cartierului Henri Coandă reprezintă două din proiectele personale descoperite de Decebal Făgădău în campania electorală pentru Primăria Constanţa. Reabilitarea Pieţei Tomis III este o prioritate a sa, dar şi a viceprimarului Mircea Dobre, a anunţat ieri Făgădău. Schimbarea la faţă a întregii zone are în vedere tot ce înseamnă comerţ şi construcţii, autorizate sau neautorizate, „curăţenie şi schimbări în paşi”, a spus primarul.

„Nu e normal să avem tarabe cu legume pe stradă, iar piaţa să fie aproape goală. Dacă nu suntem în stare să facem un comerţ civilizat în cea mai aglomerată piaţă din Constanţa, atunci nu am nici o problemă să facem exproprieri masive şi să facem acolo un parc. Această situaţie din Piaţa Tomis III, cu scandaluri, comerţ ilegal, hăituială, trebuie să înceteze o dată pentru totdeauna”, a completat Făgădău.

„Acolo e o mlaştină din care nu mai înţelegi nimic. În ultimele săptămâni, am tot fost în Piaţa Tomis III, cu gluga pe cap să nu fiu recunoscut, şi am văzut ceea ce nu vreau să mai văd. Cei care vând pe trotuar, din portbagajul maşinii, o fac ilegal, degeaba facem noi reglementări, pentru că acestea se adresează comercianţilor autorizaţi. De exemplu, Bosânceanu care vinde ilegal peste drum. I-am dat amendă, a spus că putem să-i facem şi dosar penal, că mai are vreo 90.

Cu oameni de ăştia nu te poţi lupta. O să cer şi sprijinul prefectului. Nu sunt mulţumit de activitatea Poliţiei Locale în acest sens”, a mai spus Decebal Făgădău. La fel de prost stau lucrurile şi pe Plaja Modern, care va fi reabilitată în viitorul apropiat, a precizat primarul.

Făgădău a anunţat că se va igieniza zona, ceea ce implică amendarea proprietarilor care nu-şi curăţă suprafeţele vor fi refăcute scările de acces şi demolate toate construcţiile care aparţin primăriei, urmând a fi amplasate toalete ecologice, duşuri şi locuri de joacă pentru copii, „pentru a schimba această imagine deplorabilă”. În fine, nu a scăpat de vigilenţa primarului nici cartierul social Henri Coandă, pe care Făgădău spune că l-a patrulat alături de poliţişti şi jandarmi şi va face acest lucru şi în continuare, la fel şi lista cu locatarii daţi afară din locuinţele sociale pentru problemele create. „Vreau să mă asigur că impactul locuitorilor din Henri Coandă asupra celor din jur să nu mai fie atât de trist”, a spus Făgădău.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108