REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

INCREDIBIL! Puştiul din Henri Coandă care a DISPERAT Poliţia este LIBER!

INCREDIBIL! Puştiul din Henri Coandă care a DISPERAT Poliţia este LIBER!

Replica API 12 octombrie 2016 | 16:29 316

Chiar dacă este minor…

Chiar dacă este minor…

A disperat locuitorii de la malul mării, dar şi poliţiştii, şi totuşi este liber! Cum de este posibil aşa ceva? Cronologic vorbind, puştiul a fost arestat. Şi nu o dată. Însă, magistraţii tot ajung la un punct în care îi înlocuiesc măsura preventivă cu cea a arestului la domiciliu şi apoi cu controlul judiciar. Cum este şi situaţia actuală.

Ismail Ferdin este un minor care locuieşte în cartierul social Henri Coandă, cunoscut pentru comiterea mai multor furturi din autoturisme. Mai exact, poliţiştii Secţiei 1, la data de 16.03.2016, l-au depistat pe acesta, în vârstă de 15 ani, din Constanţa, având asupra sa mai multe componente auto a căror provenienţă nu a putut-o justifica. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că au fost sustrase în aceeaşi zi, de la 3 autoturisme parcate în zonă.

Poliţiştii au identificat proprietarii autoturismelor, predându-le bunurile sustrase, în valoare totală de 700 de lei. Cel în cauză a fost iniţial reţinut pe bază de ordonanţă de către poliţişti, ulterior fiind prezentat Judecătoriei Constanţa, instanţă ce a emis pe numele său măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile. Prin urmare, minorul a primit obligaţia de a nu părăsi domiciliul său din municipiul Constanţa, fiind vorba chiar despre cartierul social Henri Coandă.

Numai că, acesta nici că a dat doi bani pe măsurile impuse de instanţă şi şi-a văzut de treabă, părăsind domiciliul. A fost depistat şi propus spre arestare, ajungând, din nou, după gratii. Apoi, pe 13.06.2016, magistraţii Judecătoriei Constanţa i-au înlocuit măsura arestului preventiv ce arestul la domiciliu, dar Tribunalul nu a fost de acord şi a dispus prelungirea arestului preventiv. Numai că, pe 12 iulie, chiar judecătorii Tribunalului au fost cei care au decis să-l plaseze direct sub control judiciar.

„Admite, ca fondată, cererea formulată de inculpatul Ismail Ferdin de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar”, potrivit minutei judecătotești. Pe 10 octombrie i-a fost menținută măsura preventivă, adică va fi cercetat în libertate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108