REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Inculpaţii din dosarul APIA, eliberaţi din arest

Inculpaţii din dosarul APIA, eliberaţi din arest

Replica API 20 mai 2015 | 00:02 256

Curtea de Apel a decis:

Curtea de Apel a decis:

Inculpaţii din dosarul APIA, Marian Vrînceanu şi Ionuţ Valentin Mihai, au fost eliberaţi din arest. Decizia aparţine Curţii de Apel Constanţa şi este definitivă. Reamintim că procurorii din cadrul DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată, pentru infracţiuni de corupţie, în arest preventiv a lui Răzvan Alexandru Ionescu, consilier superior în cadrul APIA - Centrul judeţean Constanţa la data faptelor, Mihai Ionuţ Valentin, funcţionar public în cadrul APIA - Centrul Local Hârşova la data faptelor, Marian Vrânceanu, secretar al comunei Ciobanu.

„Admite contestaţiile, desfiinţează hotărârea atacată şi admiţând cererile, dispune înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar faţă de inculpaţii Vrânceanu Marian şi Mihai Ionuţ Valentin pe o perioadă de 60 zile cu începere de la 19.05.15. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi, în altă cauză. Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Poliţia Gârliciu-inc.Vrânceanu Marian, respectiv Poliţia Hârşova- Mihai Ionuţ Valentin desemnate cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie (şi comunicat fiecărui inculpat) sau ori de câte ori sunt chemaţi. În baza art.215 alin.(2) cod procedură penală, pe timpul controlului judiciar, inculpaţii respectă şi următoarele obligaţii: a) să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare; b) să nu ia legătura şi să nu comunice, direct sau indirect, şi prin orice mijloace de comunicare, între ei, cu ceilalţi inculpaţi din cauză până la audierea de către instanţă precum şi cu martorii nominalizaţi prin citativul rechizitoriului. c) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă; d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme“, se arată în minuta Curții.

În acelaşi dosar sunt judecaţi, în stare de libertate, şi Adrian Iacobescu şi Claudiu Iacobescu. Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2012, Ionescu, Adrian şi Claudiu Iacobescu, au constituit un grup infracţional organizat cu scopul comiterii mai multor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, dar şi de înşelăciune, grupare la care au aderat ulterior şi ceilalţi doi inculpaţi: Mihai Ionuţ Valentin, respectiv Vrânceanu Marian.

Gruparea a fost condusă de către inculpatul Ionescu Răzvan Alexandru care, în virtutea funcţiei sale, deţinea informaţiile privind suprafeţele de teren pentru care se puteau solicita subvenţii, în sensul că nu fuseseră introduse la plată.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108