REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

India a oprit producţia într-o fabrică de medicamente Maiden Pharmaceuticals după decesul copiilor din Gambia

India a oprit producţia într-o fabrică de medicamente Maiden Pharmaceuticals după decesul copiilor din Gambia

A.F. 14 octombrie 2022 | 00:00 158

Autorităţile din India au oprit producţia la o fabrică a companiei Maiden Pharmaceuticals, după raportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în care se preciza că mai multe zeci de copii din Gambia au murit după ce au primit siropuri pentru răceală şi tuse produse de această companie farmaceutică, transmite miercuri Reuters.

Ministrul sănătăţii din statul indian Haryana, Anil Vij, a precizat că autorităţile au inspectat unitatea de producţie Maiden Pharmaceuticals din apropiere de oraşul Sonepat, din acest stat, şi au identificat 12 încălcări ale bunelor practici. În urma acestei inspecţii a fost oprită întreaga producţie de medicamente de la această fabrică, citează Agerpres.

În urmă cu o săptămână OMS a emis o alertă şi a recomandat retragerea de pe piaţă a patru siropuri pentru răceală şi tuse produse de laboratorul indian Maiden Pharmaceuticals. Conform OMS, analizele de laborator pentru patru produse Maiden Pharmaceuticals - Promethazine Soluţie Orală, siropurile de tuse pentru copii Kofexmalin şi Makoff, şi siropul pentru răceală Magrip N Cold - conţineau niveluri "inacceptabile" de dietilen glicol şi etilen glicol, substanţe care pot fi toxice şi pot conduce la afecţiuni renale acute.

În cadrul unui raport prezentat marţi, după o investigaţie preliminară, poliţia din Gambia a precizat că decesul a 69 de copii din cauza unei probleme renale acute este legat de siropurile pentru tuse fabricate în India şi importate printr-o companie americană.

Acesta este unul dintre cele mai grave incidente în care sunt implicate medicamente produse în India, ţară considerată "farmacia planetei".

Autorităţile aşteaptă în prezent rezultatele testelor realizate asupra unor mostre din trei produse farmaceutice Maiden Pharma ce au fost trimise pentru examinare la Laboratorul Central pentru Medicamente din oraşul Kolkata (sau Calcutta, est), a adăugat Vij.

Dietilen glicolul şi etilen glicolul sunt folosite în lichidul de frână şi în antigel, precum şi în alte aplicaţii industriale. În industria farmaceutică sunt folosite ca alternativă mai ieftină la glicerină - ca solvent sau agent de îngroşare în numeroase siropuri de tuse.

Directorul Maiden Pharmaceuticals, Naresh Kumar Goyal, a refuzat să comenteze. El a declarat pentru Reuters în urmă cu o săptămână că încearcă să afle mai multe despre ce s-a întâmplat în Gambia.

Conform informaţiilor de pe site-ul Maiden Pharmaceuticals, această companie farmaceutică are o capacitate de producţie anuală de 2,2 milioane de recipiente cu sirop, 600 de milioane de capsule, 18 milioane de seruri pentru injectare, 300.000 de tuburi cu alifii şi 1,2 miliarde de tablete în trei fabrici. În afara pieţei interne, principalele destinaţii de export ale companiei sunt ţări din Asia, Africa şi America Latină.

În ceea ce priveşte siropurile de tuse, acestea au primit aprobare pentru a fi exportate doar în Gambia, conform autorităţilor indiene, dar OMS a atras atenţia că aceste produse ar fi putut ajunge prin intermediari şi pe alte pieţe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272