REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Indivizii din dosarul „Caracatiţa de la APIA” au călcat pe bec? DNA Constanţa, solicitare în instanţă!

Indivizii din dosarul „Caracatiţa de la APIA” au călcat pe bec? DNA Constanţa, solicitare în instanţă!

Replica API 14 martie 2017 | 07:53 617

Mulţi şi-au recunoscut faptele

Mulţi şi-au recunoscut faptele

Doi consilieri din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), respectiv Mihai Ionuţ Valentin şi Răzvan Alexandru Ionescu, dar şi secretarul din cadrul Primăriei Ciobanu, Vrânceanu Marian, au intrat în atenţia procurorilor DNA - Serviciul Teritorial Constanţa, alături de alte persoane. Dosarul a ajuns pe masa magistraților pe 2.12.2014, iar acum se pare că anumiți inculpați ar fi "călcat pe bec" și asta pentru că DNA Constanța este petent într-o cerere înregistrată la Tribunalul Constanța, la data 12.03.2017.

În dosarul 8357/118/2014/a23, pe lângă DNA Constanța petenți mai sunt și Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Bucureşti, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanța - Biroul Supravegheri Judiciare, Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor din Cadrul Primăriei Municipiului Constanța și Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor din Cadrul Primariei Hârşova. Urmează a fi fixat termenul de judecată.

Amintim că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a mai multor indivizi între care Răzvan Alexandru Ionescu, consilier superior în cadrul APIA – Centrul județean Constanța la data faptelor, Mihai Ionuț Valentin, funcționar public în cadrul APIA - Centrul Local Hârșova la data faptelor, Marian Vrânceanu, secretar al comunei Ciobanu, județul Constanța, la data faptelor, Adrian Iacobescu şi Claudiu Iacobescu.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut că, în cursul anului 2012, inculpații Ionescu Răzvan Alexandru, Iacobescu Adrian și Iacobescu Claudiu, au constituit un grup infracțional organizat cu scopul comiterii mai multor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, dar și de înșelăciune, grupare la care au aderat ulterior și ceilalți doi inculpați: Mihai Ionuț Valentin respectiv Vrânceanu Marian. Gruparea a fost condusă de către inculpatul Ionescu Răzvan Alexandru care, în virtutea funcției sale, deținea informațiile privind suprafețele de teren pentru care se puteau solicita subvenții, în sensul că nu fuseseră introduse la plată.

Liliana CHIRU

Citește detalii aici: http://www.replicaonline.ro/caracatita-de-la-apia-sub-presiunea-dna-constanta-unii-si-au-recunoscut-vina-altii-au-fost-trimisi-in-judecata-199841/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti primari stiau de pe ce terenuri nu s-a luat subventii pe suprafata.Cu complicitatea celor de la APIA din toate judetele au furat sute de milioane de euro,au luat subventii pe suprafata chiar si fara a lucra pamantul.Complici sunt conducatorii partidului comunist PSD ,PNL, ei au aprobat aceste subventii.Asa a procedat si IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului,zis batel toaca ,un popa specializat in hotii si minciuni.Fereasca dumnezeu sa ajungi la acest escroc sa te spovedesti.Romania va fi eliminata din UE deoarece comunisti au furat tara.
0
0
Sa il ancheteze si pe Albu mafiotu vomplice Belcea Poarta Alba.
0
0
Ce treaba are Dna-ul cu salariile neplatite de la privati???culca-te Dudule,esti OBOSIT frate.Si ne tii din treaba!
3
0
domnilor de la dna Cta e normal ca in Romania sa fisclav si sa nu intervina nimeni din acest stat de un an si jumatate nu se dau salariile de catre Comanescu si nimeni nu intervine auto desfiintativa toti cei care trebuie sa tineti cu sclavii moderni si sunteti platiti si din bani lor sau arestatil faceti odata dreptate in tara asta munca pe prosteala nu mai merge va multumesc COMANESCU il cheama si a luat PETROMAR pe munca cinstita
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108