REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Infecții grave ale ochilor, la femei, provocate de un obicei zilnic

Infecții grave ale ochilor, la femei, provocate de un obicei zilnic

Replica API 11 mai 2020 | 00:00 862

Femeilor le place să arate bine și să aibă ochi frumoși, dar rimelul nu aduce doar frumusețe… ci și o doză mare de pericol pentru sănătatea. Folosirea creioanelor, tușurilor și rimelurilor pentru ochi, gene și sprâncene poate deteriora ochii, scrie ziarmedical.ro.

Rimelul pentru gene, aproape așa cum îl știm acum, a fost inventat în 1913, de francezul Eugen Rimmel. Dar un „instrumentar” pentru colorarea, mărirea, lungirea genelor și (re)desenarea sprâncenelor femeile (și nu doar ele) folosesc de mii de ani.

Dacă e să ținem seama de ce au descoperit cercetătorii britanici, atunci e musai să ținem rimelul departe de ochi câteva zile pe săptămână.

Profesioniștii britanici din domeniul sănătății avertizează: Aplicarea rimelului în fiecare zi nu este bună. Această pratică poate provoca infecții grave la ochi și poate deteriora pelicula lacrimogenă.

Ochii se usucă, dacă folosești rimel în fiecare zi

De ce este atât de riscant? Pentru că toate produsele cosmetice aplicate în jurul ochilor pot „migra” nu doar pe față (ne interesează să nu le „întindem” sub ochi), dar și în ochi, în doar câteva minute. Unele tipuri de mascara sunt deosebit de fibroase și vor răni ochii. Altele pot perturba filmul lacrimal, care se presupune că acoperă suprafața ochiului.

Dacă filmul lacrimal (pelicula lacrimală) este deranjat, atunci lacrimile se evaporă mai repede, ochiul devine uscat, ceea ce poate provoca iritații. Rimelul sau tușul de ochi pot să conțină și bacterii. O testare arată că, în proporție de 30% dintre tuburile de rimele prezintă contaminare bacteriană după primele trei luni de la utilizare.

Un rimel prost curățată duce la inflamarea și pierderea genelor

Riscurile folosirii rimelului în fiecare zi sunt în principal inflamația și infecția. De aceea este important să fie curățați ochii înainte de a merge la culcare. Orice produs care nu a fost îndepărtat poate înfunda porii, dar și provoacă iritații, inflamații și infecții. Iar o inflamație în jurul ochilor poate duce, chiar, la o pierdere a acuității vizuale.

De asemenea, este important să vă asigurați că utilizați produsul potrivit și să urmați recomandările înscrise pe ambalaj. Studiile arată, însă, că femeile nu par foarte atente la inscripțiile de pe ambalaj. Mai mult de jumătate dintre utilizatorii de machiaj nu verifică instrucțiunile sau termenul de valabilitate. În plus, aproape o cincime dintre ei au recunoscut că nici măcar nu știau că acestea au termene de expirare.

Atenție la datele de expirare!

Pe ambalajul produselor de cosmetică pot fi prezenți doi indicatori:

„Data durabilității minime”: este indicată printr-o clepsidră sau cu cuvintele „trebuie folosite înainte de”. Această inscripție nu este obligatorie dacă durata de utilizare depășește 30 de luni.

„Perioada după deschidere” (PAO): este indicată prin simbolul unui vas deschis. Numărul scris în interior relevă numărul de luni de utilizare a produsului odată ce a fost pornit. De exemplu: 3 M timp de 3 luni, 6 M timp de 6 luni …

Durata de utilizare a produselor de machiaj

Femeile pot folosi un rimel – păstrat în stare bună (protejat de soare, variații de temperatură, umiditate) până la 3 luni de la deschidere. Altminteri, oricând pot să apară deteriorări grave ale sănătății ochilor.

Este posibil să păstrați un creion de machiaj între 9 luni și 2 ani.

Un fond de ten durează de la 6 luni la un an după prima utilizare.

Timpul admis de utilizare este de un an pentru un luciu de buze și de 2 ani pentru un ruj.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108