REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Inmatricularile in Bulgaria, riscul sa dai bani si sa ramai fara masina

Inmatricularile in Bulgaria, riscul sa dai bani si sa ramai fara masina

Replica API 2 decembrie 2010 | 00:00 180

500 de euro tranzactia, "ca e aglomeratie mare"

500 de euro tranzactia, "ca e aglomeratie mare"

Încă de la introducerea primei variante de taxă de înmatriculare, românii au descoperit că îi costă cu mult mai puţin să îşi înscrie în circulaţie maşinile la vecinii bulgari. În jurul acestui subiect s-a dezvoltat deja o adevărată industrie, iar acum, când se spune că taxa va fi din nou majorată de la începutul lui 2011, mica publicitate s-a umplut de anunţuri ale "geambaşilor" care înmatriculează maşini în Bulgaria."Înmatriculez orice maşină în Bulgaria, indiferent de an. Ofer asigurare, ITP şi transport cu platformă. Rog seriozitate!", este textul care apare din ce în ce mai des la rubricile de anunţuri.

Un astfel de individ care s-a recomandat Mihai, s-a plâns că în ultima perioadă tarifele s-au cam mărit. "Vă costă 500 de euro acum, că e aglomeraţie mare. Nu contează anul maşini sau norma euro. Îmi daţi un telefon cu o zi înainte să ştiu cum programez şi apoi între orele 3-4 noaptea ne vedem la Mangalia. Urc maşina pe platformă şi vi-o aduc pe roţi în aceeaşi zi gata înmatriculată", a făcut acesta o scurtă descriere a operaţiunilor. În astfel de cazuri singura garanţie oferită că maşina se va mai întoarce la proprietar este încrederea, întrucât absolut toate actele ajung în mâinile intermediarului. Riscurile sunt multiple. Pe lângă faptul că actele emise de către autorităţile bulgare nu ajung întotdeauna traduse, fapt ce poate ascunde o mulţime de falsuri, există şi aspecte legate de valabilitatea anumitor poliţe de asigurare emise de către asiguratori bulgari. Pe de altă parte, s-au semnalat cazuri când, persoana căreia i se înstrăinează autoturismul practic contractează împrumuturi bancare girând cu maşina pe care ulterior nu le mai achită, fapt ce atrage executarea bunului indiferent în ce ţară s-ar afla. "Nu avem cum să-i oprim, nu desfăşoară nici o activitate ilegală. Există riscuri, dar cei care apelează la astfel de soluţii şi le asumă", a declarat Romeo Tecău, şeful Serviciului Regim Permise Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Constanţa. Esenţial este ca cetăţeanul să înţeleagă că înmatricularea în Bulgaria, oferită prin intermediari, presupune schimbarea proprietarului vehiculului cu o persoană care rareori este indicată. De la 1 ianuarie 2011 Guvernul României intenţionează majorarea taxei de înmatriculare a vehiculelor, cea mai mare valoare la care aceasta ar putea ajunge fiind de 32.000 de euro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108