REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Instituţia Prefectului confirmă desemnarea unui nou viceprimar la Băneasa

Instituţia Prefectului confirmă desemnarea unui nou viceprimar la Băneasa

Replica API 13 noiembrie 2014 | 01:31 254

Primarul, cât pe ce să cadă de pe scaun!

Primarul, cât pe ce să cadă de pe scaun!

Paul Coliş

În oraşul care frizează orice logică în ale politicii se pare că se aşterne liniştea. După o lungă perioadă de tulburare şi tatonare, reprezentanţii puterii din consiliul local au reuşit, pe 24 octombrie, să răstoarne barca unde domina PNL şi primarul, Ion Marin, a rămas fără „mâna dreaptă”, viceprimarul Nicolae Constantin. Meticuloşi, „aleşii” PSD au încropit de urgenţă o şedinţă de consiliu, la care au participat opt consilieri, suficienţi pentru a fi statutari şi pentru a-şi face damblaua cu cele două puncte pe ordinea de zi: demiterea viceprimarului şi alegerea altuia, evident, din propria „ogradă” social-democrată.

Şedinţa a fost teribilă. Cei opt consilieri, cu legea în mână, parcă scrisă pentru ei, şi-au făcut de cap şi într-un stil amuzant. Trei propuneri pentru funcţia de viceprimar, apoi una dintre ele tăiată, pentru rămânerea a doi consilieri în cursă. Fiind necesare opt voturi „în cap” pentru alegerea noului viceprimar, inclusiv cea de-a doua propunere, Eleonor Blăgan, a votat la vedere, mândru şi cu satisfacţie pentru prima propunere, Paul Coliş! Toate bune şi frumoase până la reacţia secretarului oraşului, care a precizat în cadrul şedinţei că demiterea viceprimarului este legală, nu însă şi numirea noului viceprimar, ceea ce ar fi însemnat o rază de speranţă pentru primarul liberal. Totul s-a năruit în momentul în care Instituţia Prefectului a stabilit desfăşurarea legală a celor două proceduri, ceea ce înseamnă că Paul Coliş este perfect legal noul viceprimar al oraşului Băneasa. „Procedura de vot, astfel cum reiese din Procesul-verbal al şedinţei extraordinare a Consiliului Local Băneasa din data 24.10.2014, s-a realizat conform prevederilor legale. Actul administrativ a fost adoptat cu majoritatea consilierilor locali în funcţie: numărul voturilor exprimate fiind 8 din totalul de 15 consilieri locali în funcţie. În Procesul-verbal al şedinţei extraordinare a Consiliului Local Băneasa din data 24.10.2014 s-a consemnat faptul că secretarul Oraşului refuză contrasemnarea hotărârii privind alegerea viceprimarului întrucât nu sunt respectate prevederile art. 46 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. (...) Urmare a efectuării controlului de legalitate asupra actelor administrative adoptate de Consiliul Local al Oraşului Băneasa în şedinţa extraordinară din data de 24.10.2014 în conformitate cu prevederile art. 19 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 340/2004, privind prefectul şi instituţia prefectului, cu modificările şi completările ulterioare, am constatat că Hotărârea nr. 51/24.10.2014 este legală atât în ceea ce priveşte forma actului administrativ, cât şi fondul acesteia”, se arată în informarea emisă redacţiei „Replica” de către Instituţia Prefectului. „Am luat hotărârea, cu consilierii locali, să ne apucăm de treabă. În doi ani, nu s-a mişcat nimic în Băneasa. Azi, s-a văzut care este realitatea. Oamenii care ne-au ales pe noi ne-au determinat să schimbăm viceprimarul. (...) Noi ne-am constituit legal, cum spune legea, locuitorii localităţii ne-au determinat să luăm atitudine, pentru că s-au săturat de atâta mizerie şi de atâta nepăsare din partea autorităţilor locale. (...) Eu am multe proiecte. Îmi las treburile mele şi vin să le fac pe ale comunităţii, cu priceperea mea, tot ceea ce-mi stă în putinţă”, a declarat Paul Coliş, după momentul alegerii, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108