REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Institutul Yunus Emre a sărbătorit Ziua Copilului și Ziua Limbii Turce

Institutul Yunus Emre a sărbătorit Ziua Copilului și Ziua Limbii Turce

A.F. 3 iunie 2023 | 00:00 1057

Institutul Yunus Emre a marcat zilele de 1 Iunie, Ziua Copilului și 5 Iunie, Ziua Limbii Turce alături de domnul Ambasador Özgür Kıvanç Altan, prin seria de evenimente și activități organizate în București, la Palatul Parlamentului, și în mai multe orașe din România.

Institutul Yunus Emre a sarbatorit Ziua Copilului si Ziua Limbii Turce

La programul intitulat Sărbătoarea Copiilor, organizat în grădina Parlamentului României și deschis publicului, copiii au explorat și s-au distrat pe săturate participând la diferite activități precum activități sportive și distractive, expoziția de uniforme militare, simulatorul de zbor, căștile virtuale, saltul cu parașuta, scrimă, șah, tenis de masă, mini fotbal robotic, spectacole de teatru, expoziția Forțelor Navale, expoziția Ministerului de Interne din România, expoziția de cupe ale echipelor de fotbal a Parlamentului României și spectacole realizate de către televiziunea națională română. 

De asemenea și-au petrecut timpul cu baloane și picioroange, s-au jucat cu caii și câinii dresați și au avut ocazia să vadă din apropiere și să urce în mașinile poliției, jandarmeriei, serviciului de urgență pentru căutare și salvare.

Institutul Yunus Emre a sarbatorit Ziua Copilului si Ziua Limbii Turce

La standul Institutului Yunus Emre copiii au avut ocazia să participe la atelierul de limba turcă, la jocuri în limba turcă, la concursuri de cunoștinte, iar la atelierele de pictură pe apă și de caligrafie au putut să își creeze propriile opere. Toți cei ce au vizitat standul institutului au fost serviți cu covrigi turcești, pogăcele, baclavale, ceai și cafea turcească.

Ambasadorul Özgür Kıvanç Altan a vizitat standul institutului și a oferit copiilor cadouri pregătite de Institutul Yunus Emre, cu sprijinul sponsorilor. De asemenea, domnul ambasador Altan a felicitat organizatorii evenimentului și a făcut poze cu copiii. 

Institutul Yunus Emre Constanța a organizat la Poiana Basmelor Festivalul Zmeielor. Zmeie colorate oferite de institutul nostru și mânuite de copii și părinți au colorat cerul Constanței.

Institutul Yunus Emre a sarbatorit Ziua Copilului si Ziua Limbii Turce

La atelierul de Ebru, copiii au făcut cunoștintă cu dansul vopselei cu apa. Copiii și-au încântat familiile cu privirile lor uimite la vedea propriilor creații.  Participanții au învățat și denumirea în limba turcă a materialelor și a culorilor folosite.

Ziua s-a încheiat cu jocuri, muzică și dans alături de cele mai iubite personaje Wednesday și Rapunzel.

Institutul Yunus Emre a sarbatorit Ziua Copilului si Ziua Limbii Turce

S-au oferit copiilor cadouri surpriză, pregătite cu sprijinul firmelor Ülker, Grand Cotton, Pantep și UID România.
Directorul Institutului Yunus Emre din România, Mustafa Yıldız a precizat că „a fost organizat un eveniment la Parlament pentru a marca atât ziua de 1 Iunie Ziua Copilului cât și 5 Iunie Ziua Limbii Turce.

În aceeași zi, la Constanța, au avut loc diferite activități și festivalul zmeielor. La acest eveniment deschis publicului au participat aproape 6000 de copii și părinți. Le-am oferit copiilor cadourile pregătite cu ajutorul sponsorilor. A fost într-adevăr un eveniment foarte frumos. Felicit toți copiii de ziua lor și pe toți cei care s-au dedicat zilei limbii turce.”

Institutul Yunus Emre a sarbatorit Ziua Copilului si Ziua Limbii Turce

Copiii au devenit subiectul activităților de 1 iunie în toată România. În timp ce copiii s-au distrat și au explorat, familiile lor au trăit momente de bucurie când le-au văzut fericirea de pe chip.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte frumos. Noi ne batem joc de copii noștri cum putem mai mult
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468