REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Intervenție chirurgicală dificilă, realizată la Spitalul Județean Constanța

Intervenție chirurgicală dificilă, realizată la Spitalul Județean Constanța

Replica API 11 mai 2019 | 17:50 518

Un bărbat de 30 de ani, adus în stare critică la UPU Constanța, în urma unui accident rutier petrecut în Tulcea, a fost salvat urmare a realizării unei intervenții chirurgicale de urgență.

Dr. Marius Militaru, șeful Secției de Chirurgie Cardio-Vasculară

Pacientul a fost diagnosticat cu ruptură cvasi completă de aortă, leziune care, în majoritatea cazurilor este fatală. Imediat după ce a fost stabilit diagnosticul, pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale pe care a efectuat-o medicul Marius Militaru, șeful Secției Chirurgie Cardio Vasculară.

„Este al doilea caz, în decurs de câteva săptămâni. Vorbim despre o ruptură de aortă, prin același mecanism, decelerare bruscă în accident de mașină, de data aceasta. Rândul trecut a fost de avion. Majoritatea victimelor mor pe loc, în momentul producerii accidentului. El a rezistat până aici, am intervenit rapid și a evoluat foarte bine ”, a declarat medicul Marius Militaru.

Intervenția a durat două ore, iar pacientul a stat sub supraveghere medicală aproape două săptămâni. Este al doilea caz de acest gen rezolvat în cadrul secției Clinice Chirurgie Cardio Vasculară a SCJU “Sfântul Apostol Andrei”Constanța. Prima intervenție a avut loc pe 21 februarie, când pilotul rănit în urma accidentului aviatic de la Tuzla, a fost operat cu succes de ruptură de aortă, tot de către medicul Marius Militaru.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
. Ma bucur sa aud de cazuri reusite in medicina, de OAMENi cu adevarat GENIi ale medicinei din timpurile noastre. Felicitari Domn Doctor, felicitari echipei de medici.
4
1
Bai galustelor vedeti ca familia lu omu a dat 4000 inainte de l am reparat urgent sa nu cumva sa credeti ca e moca si sa ma trezesc cu toate saraciile pe la usa sau mai grav sa ma trezeasca din somn valoarea inseamna valoare
2
2
andrei bodean , zi Doamne fereste sa ajungi pe mana lui ! tu chiar nu ai merita efortul ....
1
1
Un adevarat GENIU!
9
1
In loc sa pleci in State pentru 200k usd pe an, stai aici sa repari dezmembrati pe strazile rupte-n gura de Basescu si PDSR. Ar trebui sa plecam un timp toti, sa ramana in tara doar tiganii, pensionarii si baronii Pesedei. Si sa venim in vizita dupa vreo 10 ani sa contemplam dezastrul.
6
6
Nu ii contesta nimeni profesionalismul...calitatea umana lasa de dorit...bineinteles ca toate operatiile au fost efectuate fara bani, doar in baza Juramantului lui Hippocrate
7
7
I-a salvat viata lui tata acum fix 7 ani, anevrism de aorta abdominala. Dl Militaru a venit de acasa la spital si l-a operat de urgenta. Sa ii dea Dumnezeu sanatate!
19
2
Bine ca l a bagat in arest domnul Bodean Andrei acum cativa ani si i a terfelit imaginea cu minciuni tipice DNA CONSTANTA BODEAN ANDREI mancane ar salamu
7
4
Un om de toata stima! Vedeti domnilor de la autoritati de genul DGA,DNA cum faceti sa strcati reputatia si acestui om deosebit,pt ca asa faceti in Romania,uitati cand un om salveazi vieti!
20
6

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920