REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Iohannis a ieșit la ATAC: „Nu există statul paralel!”. REACȚIA membrilor PSD: „Nu înțelege prevederile Constituției!”

Iohannis a ieșit la ATAC: „Nu există statul paralel!”. REACȚIA membrilor PSD: „Nu înțelege prevederile Constituției!”

Replica API 13 iunie 2018 | 00:23 382

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a afirmat, marţi, 12 iunie a.c., că încă nu a terminat de citit motivarea Curţii Constituţionale referitoare la revocarea Codruţei Kovesi, precizând că mai are "un pic" de citit. Şeful statului a anunţat că, la o primă lectură, motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări.

„Am citit motivarea deciziei CCR. Ca să nu apară aşa o confuzie în spaţiul public. Eu am spus de prima dată că voi citi această motivare până când o înţeleg foarte bine. Deci mai avem un pic de citit, însă citind această motivare au apărut câteva chestiuni care m-au făcut să evaluez anumite demersuri într-o nouă lumină. Două, trei chestiuni aş sublinia, după o primă citire foarte atentă a deciziei şi a motivării. Vreau să spun că, în această etapă, recunosc că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări, dar o aprofundare ulterioară ne poate aduce mai aproape de adevăr. Vom vedea", a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, după întrevederea cu delegaţia Comisiei de la Veneţia.

Şeful statului a acuzat, de asemenea, Partidul Social Democrat că vrea să limiteze puterile preşedintelui, precizând că judecătorii Curţii Constituţionale sunt în aceeaşi logică.

„Putem să constatăm destul de uşor că PSD încearcă să amputeze puterile preşedintelui. Atenţie, un partid, PSD, încearcă să amputeze puterile preşedintelui României. De ce? Fiindcă actualul preşedinte al României are în multe privinţe altă părere decât majoritatea pesedistă din parlament. Am văzut această dorinţă, prima oară când s-a modificat legea ANCOM, a continuat discuţia chiar când s-au discutat legile justiţiei, unde puterea preşedintelui a fost diminuată faţă de situaţia anterioară a legilor în vigoare. Nu cumva aceste legi au fost modificate şi pentru a diminua puterea preşedintelui? E clar că PSD încearcă cu toate mijlocele de care dispune să diminueze puterea preşedintelui. Din păcate, decizia CCR e în aceeaşi logică, de diminuare a rolului preşedintelui, în numirea şi revocarea unui procuror”, a mai spus Klaus Iohannis.

„Dacă citim motivarea, se pune întrebarea care mai este statutul procurorilor în România. Mai sunt procurorii independenţi sau sunt duşi procurorii mai degrabă în subordinea ministrului Justiţiei, decât sub autoritatea ministrului, aşa cum scrie în Constituţie. Este o întrebare la care trebuie să răspundă. O altă întrebare este de ce avem un ministru al Justiţiei care decide şi preşedintele execută fără să se ţină seama de avizul CSM? Cum poate CSM să-şi îndeplinească rolul de garantare a independenţei justiţiei, dacă CSM nici nu mai contează în procedura de demitere a unui procuror şef. Iată întrebări la care încet încet trebuie să înceapă să răspundă şi unii şi alţii. Sunt dispus să pun aceste întrebări într-o dezbatere publică. Un referendum poate să fie la finalul unei astfel de dezbateri. Poate este nevoie de o clarificare în Constituţie", a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Statul paralel, invenția PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat că nu există stat paralel, el fiind o invenţie prin care PSD vrea să-şi valideze demersurile.

„În România nu există niciun stat paralel. Este o invenţie a Pesediştilor prin care vor să-şi motiveze demersurile anti-justiţie şi anti-servicii. Atât de simplu este! În România există un singur stat şi pe acest stat îl reprezint eu. Deci povestea cu statul paralel este o invenţie, nu ştiu dacă a pesediştilor sau a consultanţilor pesediştilor, dar pot să-i asigur pe români că în România nu există niciun stat paralel, şi restul sunt poveşti, poveşti prin care PSD încearcă să-şi valideze anumite demersuri destul de discutabile”.

Nu o revocă pe Kovesi

Referitor la suspendarea procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi, președintele Iohannis a afirmat că nu o revocă încă pe şefa DNA, în ciuda deciziei CCR care îl obligă să semneze decretul. Întrebat dacă ia în calcul varianta demisiei de onoare şi dacă a vorbit cu şefa DNA despre o eventuală demisiei, Klaus Iohannis a răspuns: "Nu am discutat această chestiune. Asta nu depinde de mine, nu puteţi să-mi puneti mie această întrebare."

„Înțeleg că citește și se lămurește mai greu”

Reacțiile din partea membrilor PSD nu au întârziat să apară. Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD a afirmat: „S-au spus foarte multe lucruri în declarația domnului presedinte. Legal, cred că nu înțelege prevederile Constituției. Președintele nu e scos din procedura de revocare, nu își asumă răspunderea politică, ci doar juridică. Nu e afectată independența magistraților. Nu înțeleg unde in motivarea Curtii se poate spune ca e afectata independența procurorilor și lupta anticorupție", a declarat Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD, la Digi24.

Parlamentarul Florin Gheoghe a declarat, la rândul său: "Înțeleg că citeste și se lămurește mai greu. Decizia CCR trebuie aplicată. Lupta anticorupție nu stă într-un om, trebuie să continue. (..) Eu cred că ce îl nemulțumește este că a constatat CCR un conflict între demersul perfect legal inițiat de Ministerul Justiției și finalitatea acestui demers. Președintele putea controla legalitatea. Se întreabă (n.r. președintele) cam multe. Avem niște legi care, îi plac sau nu președintelui, au trecut controlul de constituționalitate și trebuie promulgate. Viața merge înainte", a declarat Florin Iordache la Digi24.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Neamtul a somat guvernul sa nu creasca salariile bugetarilor atata timp cat motorul economiei si cresterea economica a fost generata de catre industria si economia Romaniei de catre cei care muncesc in economie si platesc impozite si taxe la sta. PSD in schimb a marit salariile cu 300% la toti bugetarii! Primarii, viceprimarii si toata haita din primarii si-au facut salarii de nababi..sute de milioane de lei pe luna..Cei cu munca praful de pe toba! Asta-i psd si statul mafiot creat de dracnea si tariceanu caruia presedintele li se opune.
0
0
Jegosii astia penali din PSD-ALDE , pe langa faptul ca sunt prosti gramada , cretini adica , dau vina pe altii ca nu inteleg cat de dedicati sunt ei guvernarii corecte . In conditiile in care ei , jighimele si limbrici gainari , isi fac legi doar pentru ei si pentru gasca de putreziciuni rosii ... Cate un glonte in ceafa lor lata !
1
0
Trebuiesc dusi la psihiatru. Au mintit poporul in campanie. Lepre si infectii umane
6
1
Tu nu ai auzit ce a spus fostul presedinte basescu. 3 mafioti de ai mei au arestat tot 3 mafioti de ai mei.
4
1
A luat si Iohannis virusul dispretului profund fata de romani. Ca si Basescu,se crede un fel de guru,un geniu si pretinde adulatie. Romania poate sa se duca dracului,insa el,da el sefu' de stat sa fie ridicat in slavi,chiar daca este complet miserupist in raport cu starea deplorabila a poporului din ce in ce mai redus numeric. Bravo noua ca tot alegem prin vot asa specimene nocive. E clar,asta este presedintele tarii official,dar este o mare belea pe capul romanilor.Intra si el ca si Base in paginile maron ale istoriei.
8
5
Asta e un dobitoc
10
4
iohanus mama nu stiu de ce nu te odihnesti putin doar au fost zile tumultoase si n-ai putut saracul de tine sa savurezi wekendul,doar am zis suspendarea nu face decat sa-ti taie decontul la plimbarile de afara,la intern totul se plateste cat de reusita nu-ti bate capul,trebuie sa spuna da mult mai multi fraieri decat te-au votat cat de cizmele pesediste departe,iar cu mitingul asta de avortati de sambata dracnea si-a bagat toate degetele in gaoz
13
9
daca romanii le ar spune : ia bateti va intre voi si nu ne mai spuneti noua . in 2 zile devin toti anonimi si atunci ori pleaca ori se apuca de treaba . fara audienta inclusiv televiziunile dispar ....
7
2
Ma doare in pula de romani ptr Codruta eu sunt in stare sa nu respect nimic in tara asta.Dobitocii care m au ales nu si au dat seama ca eu joc acelasi rol ca a lui basescu.Frec pula 5 ani apoi mai prind un mandat de inca 5 ani si apoi primesc pensie pe viata,masina,casa si pensie pana la sfarsitul vietii.Si cand voi trage linia dupa 10 ani o sa vedeti ca v am dat muie exact 10 ca base si a facut o pula pentru dragii mei romani care au ramas saraci ca acum 20 de cand ne am inceput noi mandatele...doua panarame base si klaus.
17
10
Florin Gheorghe este un kkat de om cine il ia in seama pe acest neica nimeni omul lui Banias
6
2
chiar esti tare de cap
6
3
"Exista un singur stat si pe acesta il reprezint eu"? I-auzi... nu stiam ca Regele Soare, cu al sau "L'Etat, c'est moi" i l-a lasat cu mandat notarial astuia! Desi, dat faptul cum si-a dobandit ceva case la Sibiu, cu mandat notarial de la morti, e posibil sa-l fi deranjat si pe Regele Soare din somnul de veci pentru o hartie identica. Intre mortii lui Dragnea de la vot si mortii astuia de la notar nu este nicio diferenta.
17
8
printre cacofonii si dezcorduri am reusit sa inteleg ca esti un prostanac psd, pardon, un postac psd, care nu reuseste sa doarma noaptea de grija caselor lui iohannis. Mai bine te gandesti la teldrum, la casele lui dragnea, la mosia din Teleorman, la amanta adolescenta..etc
15
6
Ce privire de prostanac, din aceeasi categorie a prostanacilor ca si dracnea, dancila, firea, ludovic organ etc... Toti prostii au ajuns la conducere, nu exista nicio sansa pentru tara asta.
14
8
Asta e prizonierul statului paralel, al lui kOVESSI si al SRI-ului, asta e mai penal ca toti ceilalti pe care ii tot bolboroseste, in saseste, romaneste.Pai daca are 6 case luate cand era primar din care una e dovedita de justitie ca-i furata, atunci despre ce vorbim.Aa, despre Dragnea ca e condamnat ca chipurile a chemat oameni la vot. Dar numai el instigat oamenii la vot. Dar Base, etc. etc. Oare care-i mai penal Werner cu furtul a 6 case sau Dragnea cu voturile.Popor de handicapati.
11
13
Pai daca KWI sustine ca poate incalca decizia CCR atunci si eu am acelasi drept ,sa nu mai vii tu stat sa mai ceri sa platesc taxe si impozite sau sa mai respect vreo lege deoarece eu acum le citesc pana le inteleg si pana o sa le pricep....
13
16
Foarte bine ca nu o revoca pe d-na Kovesi, are si dreptate. Despre ce vorbim ??!! Ce justitie avem !? Il apara pe Dragnea si acolitii lui: HOTII SI MINCINOSII... Isi voteaza legi in favoarea lor, sa-i scape de penalitati ?! Rusine !! Ati facut un miting de toata jena si tot rasul. Ati lasat o mare mizerie in frumoasa Piata a Victoriei, mizerie ce va caracterizeaza... Daaa.....
19
13
cand se va termina cu abuzul asupra cetatenilor Romaniei? Cei care muncesc primesc un salariu de mizerie dar platesc preturile cosului zilnic, mai scump ca in Europa de vest, dobanzi la credite de 2.3 ori mai mari, taxe si impozite exagerate.Iar tot profitul marilor companii se exporta afara. Acesta este jaful adevarat asupra cetateanului. Apoi, tot cei care muncesc suporta toate ajutoarele sociale ale celor care la ora 10 sunt in carciumi, sau nu fac nimic pentru comunitate!Acesta este statul paralel: pe de o parte imbuibatii cu pensii speciale si salarii exorbitante si prostii care muncesc.
31
3
Nu sunt PSD ist, dar neamtul asta este cretin. Asa cum este hotararea CCR, are forta obligatorie ptr el, ca presedinte. Nu o sa vrea sa o demita, tocmai ca sa fie el suspendat si dupa, sa scalelaie ca un catel batut si poate doar asa, sa obtina sustinere ptr un alt mandat. Este jalnic ce face!
14
19

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108