REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Iohannis a promulgat legea PSD care îi scapă pe EVAZIONIȘTI de ÎNCHISOARE, dacă achită PREJUDICIUL

Iohannis a promulgat legea PSD care îi scapă pe EVAZIONIȘTI de ÎNCHISOARE, dacă achită PREJUDICIUL

Replica API 31 martie 2021 | 14:02 5643

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea care îi scapă pe evazioniști de închisoare dacă achită prejudiciul.

Legea, inițiată de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, supranumit ”Mitralieră”, a primit votul final din partea Camerei Deputaților pe 15 decembrie 2020, în ultima zi a legislaturii trecute. Deputații PNL și USR au votat împotriva inițiativei.

Actul normativ prevede că cei inculpați pentru evaziune fiscală de până la 100.000 de euro, infracțiune care în prezent se pedepsește cu închisoarea, scapă doar cu amendă dacă achită integral prejudiciul, iar dacă dau și 20% în plus, fapta nu se mai pedepsește deloc, indiferent de cuantumul evaziunii, potrivit g4media.ro

Potrivit înregistrării electronice a voturilor, s-au pronunțat ”pentru” deputații PSD, Pro România și ALDE și ”împotrivă” cei de la PNL și USR. Deputații UDMR s-au abținut. Totuși, deputata PNL Viorica Cherecheș, mama primarului Cătălin Cherecheș din Baia Mare a votat în favoarea inițiativei. Viorica Cherecheș nu a mai fost pusă pe lista PNL de candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Legea a fost sesizată la CCR de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţiile Unite, de Guvernul României şi de Avocatul Poporului. Curtea a decis că legea este constituţională.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ati luato in barba mai PSDistilor chiar pe mana voastra si acum si mai inainte cand Adrian Nastase crezunduse presedinte inainte sa fie ales i-a pus pe parlamentari PSD sa dea o noua lege care spunea ca mandatul noului presrdinte va fi de 5 ani in loc de 4 cati erau pana atunci si atunci si inainte de ultimele alegeri ati crezut ce spuneau aplaudaci platiti de voi si primari vostri care va promiteau ca ei controleaza voturile din localitatile pe care le conduc,restul nu conta pentru voi dar ce sa vezi"socoteala de acasa nu s-a potrivit cu pretul din targ".
1
0
Ca sa vada PULIMEA de activitatea ta mai semnezi cate un o hartie ca sa prostesti PULIMEA din Ro.In rest esti ZERO BARAT adica nu faci nimic pentru acest popor amarat sclavul uniunii europene.Acest popor ROMAN este subjugat sa devina pentru totdeauna SCLAV
9
2
Invitatie la furat.
6
1
a fost initiata de pesedistul mitraliera. Clanul dorneenilor l-a OBLIGAT pe Iohanis ca sa o promulge. Faceti pe prostii sau chiar sunteti?
6
5
Urmeaza amnistia si gratierea,speram!dupa semnarea acestei legi.
8
1
Pentru cei care cer bonul fiscal, NU IL ARUNCATI, veti vdea ca patiseria, restaurantul, Hotelul din statiunile de pe litoral isi vor schimba firma anul viitor, asa se face evaziune de foarte multi ani, se fiscalizeaza totul dar nu se plateste nimic, nici macar taxele catre angajati iar ANAF O SUGE. Un club are miliarde incasari intr un week, cum sa plateasca ei tva cand sunt atatia pensionari, oameni amarati care vor sa fie administratori pt 100euro, GANDITI!
7
2
Comentaci PSD-isti cum o sucesc ei sa-si apere rahatii din batatura
8
5
Daca a semnat-o si promulgat-o, e a lui, are semnatura in monitorul oficial.
5
4
voi nu vedeti cu manifestatiile astea ca roata sa invarte, o fi legea PSD dar ii protejeaza si pe PNL URS pentru ce fura ei acum gugustiucilor!!!
10
3
lege facuta de PSD ca sa scape hotii penele-usere,legea nu este retroactiva dar le vine ca o manusa celor de la putere!
14
4
Nu ma George,corect era ca legea sa spuna ca hoti care dau bani inapoi au dreptul si la alta mancare in puscarie in afara de balastru si varza sarata,pot refuza munca cat timp sunt in puscarie si pot cere eliberarea dupa executarea a jumatate din pedeapsa,daca nu platesc bani furati,la munca nene cat timp esti condamnat ca doar puscaria nu este hotel unde sa mearga infractori sa se odihneasca dupa care sa iasa cu forte proaspete si cumostine sporite in specialitatea furt,cunostinte capatate dupa schimbul de experienta cu alti penali de la"facultatea de drept".
6
1
PSD, PNL, USR aceiasi mizerie. Dati afara oamenii din servicii de la stat, taiati si inghetati salarii si ii lasati pe hotii astia de la privat sa faca evaziune, sa munceasca la negru, sa nu plateasca taxe la stat etc
5
6
Este o lege similara cu cele deja existente i majoritatea tarilor din jurul nostru. In aceste tari nu exista PSD.
5
3
Cel mai important aspect este ca se vor recupera prejudicii de sute de milioane de euro. In plus asta este o lege valabila in toata UE plus SUA si GB. Sa ii inghesuim pe toti handicapatii in puscarii este total inutil cat timp banii raman la ei. Prima lege facuta cu capul si nu cu emotivitate. Oricum au dreptul la acest articol o singura data, daca persista tot acolo ajung.
16
10
Hrebenciuc, paguba de peste 350 milioane euro.cati bani a returnat?Nu la psd, ci la anaf?
13
0
asta da lege facuta de hoti in folosul talharilor,adica fura cat de mult daca te prinde dai o parte de bani indarat,daca nu, ii pastrezi sanatos,perfect pentru familia mea si-a zis si rahat cu mot de case hot
12
3
Asta cu 6 case ce face?
6
4
Se pune si la furturile din buzunare?Fiind egalitate de sanse ar cam trebui sa mearga.dar la cite nedreptati s au facut , mai stii.legea asta va apropia cetateanul de autoritati., va creste increderea , si va fiun stimulent pt multi sa si incece norocul .E mai tare si decat loteria pt ca se risca foarte putin.
13
0
Ciolanis Sase Case e pe mana cu hotii PSD de pe vremea USL,mafiotii intre ei se ajuta si se respecta
15
7
baaai, furati! Lasa ca prostii cotizeaza la buget, sa aveti voi ce fura!
24
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468