REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Iohannis cere societăţii civile să fie ALERTĂ, după anunţul privind emiterea de ordonanţe de urgenţă

Iohannis cere societăţii civile să fie ALERTĂ, după anunţul privind emiterea de ordonanţe de urgenţă

Replica API 25 iunie 2018 | 23:36 370

Preşedintele Klaus Iohannis a spus sâmbătă la Sibiu, întrebat despre ordonanţele de urgenţă, că societatea civilă trebuie să fie alertă, iar în momentul în care apare o ordonanţă care nu ar trebui să existe, să protesteze cu toată fermitatea.

”Cred că una din marile probleme din Constituţia noastră este reprezentată tocmai de posibilitatea absolut necontrolată de a ordonanţe de urgenţă pe timpul vacanţelor parlamentare. Toate partidele au criticat sistemul de ordonanţe de urgenţă, dar ajunşi la putere au folosit acest sistem. Este contraproductiv şi pericolul constă în faptul că Guvernul poate să dea ordonanţe de urgenţă fără ca cei vizaţi sau cei interesaţi să poată interveni, măcar pentru un control pe constituţionalitate. Bunăoară la o ordonanţă de urgenţă dată de Guvern preşedintele nu poate să solicite o verificare pe constituţionalitate şi nici cei vizaţi nu pot interveni precum se poate interveni de exemplu pe procedura parlamentară”, a spus Iohannis.

Preşedintele a adăugat că, în opinia sa, o dată şi o dată trebuie să fie trasă o linie şi să se termine cu acest sistem de ordonanţe de urgenţă, deoarece ”în practică, aproape toate guvernele le-au folosit, cu precădere în vacanţa de vară pentru a rezolva probleme cu care poate nu ar fi avut şanse în sesiunea parlamentară”.

”Deci trebuie mare grijă, societatea civilă trebuie să fie alertă, şi în momentul în care apare o ordonanţă de urgenţă care n-ar trebui să existe, cum a fost ordonanţa 13, să protestăm cu toată fermitatea împotriva acestei chestiuni”, a adăugat Iohannis, potrivit mediafax.ro.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
inca o dovada a acestui presedinte ca dezbina romanii!! dl presedinte parca ar trebui sa fiti liantul politic intre opozitie si putere,,dvs ati auzit de alegeri libere?? de a respecta optiunea majoritatii?? ce faceti dvs si organele de manipulare in masa se numeste securitate politica! personaje ca tine nu au ce cauta la conducerea tarii!! tu respecti legea..sau inveti sa citesti inca?? ... ceea ce faci in aceste zile si de faptul ca nu respecti o hotarare al CCR , da nota ca de fapt esti mai rau decat dragnea..apropo si sa nu crezi ca romanii nu si-au dat seama de manipularile voastre..
3
0
Asta daca era sef de scara,aranja ca gandacii de la subsol si sobolanii,sa atace oamenii care nu-l saluta de ziua lui. Periculoasa aratarea. Ma mir ca nu e prieten cu Basau,chiar ii leaga multe trasaturi negative. Sau ar fi prieteni doar daca ar fi ceva mai jos,pe aceeasi treapta si nu ca sefi absoluti,ci ca executanti ai unor atrocitati.
2
0
ROMANI A-TI VAZUT CINE DEZBINA SI INDEAMNA LA REBELIUNE ACEST CRETIN DE SAS ARE NEURONI FASCISTI SI CONVINS DE NATIA GERMANA SA DISTRUGA ROMANIA CA NATIE SUNTEM IN MARE PERICOL CIRACII LUI AU TRECUT LA VIOLENTE NU VA LASATI
3
1
bai asta cu psd jegosi, bai laba trista si sarac cu duhu, astia psd-eii au cladit cu sange si sudoare tara asta de care voi va bateti joc in Anul Centenar. Voi tinerii, doar spirit de turma , va tradati tara si pe voi, muscati din parinti si bunici, va umiliti la straini, va vindeti mintea si trupul prin vest si acum vreti sa dati lectii de democratie ? Esti mai bun demonstreaza daca poti ,dar nu cu foi A4 in parlament si impingand demnitari pe strada ! SANNDY ,BOT ,ANGI VA CONDUC ???Va plang de mila
2
1
Capete seci, mars inapoi in Teleorman la porcii lui Dragnea ca ii vrea spalati!
4
4
...,,constitutzea, justitzea " ...
2
1
Johanis forever
2
5
Constitutia, o mai fute si a doua oara. Rolul astuia, conform numitei Constitutia, nu era de MEDIATOR? Sau si la asta citeste lent si prost si i-a iesit INSTIGATOR?
8
2
Increderea in parlament a disparut. De acum ne culcam cu bata sub perna pentru ca hotii au ajuns sa faca legile coruptiei.
8
6
Stie Cap de Lemn ce zice, el face apel la securisti ca numai serviciile isi fac ONG-uri si se prefac ca reprezinta societatea civila.
8
1
Astia din psd sunt golani si prosti , dar tu esti tradator de neam si tara, cum plm sa vrei razboi civil pai cacanarule
10
8
Societatea civila trebuie sa te ia pe tine la pietre daca nu respecti hotararea CCR sau poate vrei sa demisionezi, infractorule penal.
16
8
Alerta la ma-ta ba, ca asa de mult iubiti Rom. ca isi duce traiul in Germania , tara voastra de origine. Alerta la justitia securista ca ai ti-ai tras 6 case , una dovedita ca-i furata, PENALULE, INFRACTORULE. Respecta votul romanilor, respecta Constitutia oligrofenule.
14
8
Javra ordinara.Aceasta javra incita romania la un razboi civil.Acest neamt cu samanta de fascist este cel mai periculos om existent pe aceasta planeta.Nici Base nu sa declarat fascist ca acest nazist.El ne spune sa dispara Dragnea...Labagiule Dragnea este roman get beget...tu esti o javra ordinara impreuna cu sustinatorii tai.
17
8
o sa fie foarte atenti si o sa demonstram pana te suspendam si la referendumul de dupa o sa te demitem Crezi ca dupa
15
6
Alerti asa fara parale.datine si niste kistoale sa puscam ciuma rosie.
12
9

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108