REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° ConstanÈ›a Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Iohannis: Decizia CNA de a suspenda temporar emisia unui post tv este fundamentată pe criterii de ordin politic

Iohannis: Decizia CNA de a suspenda temporar emisia unui post tv este fundamentată pe criterii de ordin politic

Replica API 17 ianuarie 2019 | 00:39 483

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că decizia adoptată marţi de către Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) de a suspenda temporar emisia unui post de televiziune este fundamentată pe criterii de ordin politic, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

CNA a luat această hotărâre în cazul postului Realitatea TV pentru modul în care a reflectat mitingul din Bucureşti din 10 august 2018 şi trebuie aplicată joi seară.

"O astfel de sancţiune extremă este foarte periculoasă întrucât poate crea precedente şi deschide calea abuzului de putere asupra mass-media", arată şeful statului.

Potrivit preşedintelui Iohannis, "într-un stat de drept, în care libertatea de exprimare este garantată de lege şi Constituţie, cenzura este inacceptabilă, cu atât mai mult cu cât decizia aparţine unei instituţii publice autonome, a cărei menire este protejarea interesului public".

"Deturnarea politică de la această misiune fundamentală constituie un act de sabotare tocmai a interesului public de a se garanta pluralitatea opiniilor şi abordărilor. Jurnaliştii nu trebuie pedepsiţi de către cei care deţin puterea pentru că au curajul să spună adevărul", se arată în comunicat.

Preşedintele Klaus Iohannis atrage atenţia că CNA nu trebuie folosit ca un "instrument de reducere la tăcere a reprezentanţilor mass-media care critică puterea".

"Asigurarea libertăţii de expresie a tuturor opiniilor face diferenţa între o democraţie şi o autocraţie. O ţară este cu adevărat democratică dacă are şi capacitatea de a proteja independenţa presei, iar jurnaliştii trebuie să fie conştienţi de misiunea lor fundamentală şi să fie solidari în a-şi apăra dreptul de a se exprima liber", se mai precizează în comunicat.

Marţi, posturile Realitatea TV şi România TV au fost sancţionate de către CNA pentru modul în care au reflectat mitingul din Bucureşti de pe data de 10 august 2018, astfel că Realitatea TV va avea obligaţia de a difuza joi, timp de zece minute, textul deciziei CNA, iar România TV va trebui să plătească o amendă de 15.000 de lei.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toata media si presa aservita lu DRACnea si psd-ului, aici intra si Replica de fata care cu sarg observam cum se zbate sa sustina coalita psd-Alde, fac pe draku-n in patru sa-l faulteze pe Ciolos care tot creste in sondaje. Vedem si la latrinele lui voiculescu, lu ghita cum toti formatorii de opinie dau in Ciolos poate, poate sa-l scada in sondaje si in increderea cetatenilor. Reactia va fi una pe dos, normala: Dacian Ciolos are din ce in ce mai multi adepti si creste in sondaje ceea ce nu putem spune de coalitia HOTILOR PENALI PSD-ALDE.
3
0
Zabalosul de Toader nu se potoleste . Dar daca tot are chef de vorba, mai bine ne explica cum se face ca timp de 5 ani nu a contestat nimeni componenta completurilor ... Desigur, a venit randul infractorului-sef DRACnea sa ajunga la ICCJ si atunci jegurile politruce din CCR au executat porunca mafiotilor. Nu mai bine ne explica cum se face ca dintre cei 9 membri ai CCR doar unul singur este judecator, restul fiind doar niste fosti politicieni, avocati sau simpli consilieri juridici ?
8
0
Cine sa apere tara asta daca nu institutiile cele mai specializate in coruptie si spalare de bani, DNA,SRI, SIE si DICOT! Jandarmeria? In america si UE cine-i aduce pe criminali si hoti in fata LEGII, nu CIA, si FBI? Borfasii astia de-acum, dracnea si tariceanu, ca ei sunt actorii principali, sa-si aduca aminte ca nici macar securistul Voiculescu, Dinu Patriciu sau S.O.Vantu cu toate televiziunile si trusturile lor de presa n-au reusit sa scape! Nici ei si nici alti HOTI ca ei carea-au jecmanit tara asta, nu vor scapa! Asta e LEGE. Kovesi cu HOTII se lupta. Romanii stiu si apreciaza. HOTII NU.
11
1
Oamenii au dreptate si ies in strada impotriva hotilor pana cand vin jandarmii comandati de hotul dragnea si pun pumnul in gura demonstrantilor pasnici. In Paris demonstrantii nu prea sunt pasnici ca fraierii de romani ! De aceea multa muie cu cacat postacilor pesedei manipulatori, muie dragnea, muie pesede !!!
17
2
Nu stiu daca ideia de a incita la ura,dusmanie,minciuna,inseamna democratie,mai fratilor ce vreti,sa avem o tara plina de inversunati cu mintile tulburate de influenta celor care nu vor binele acestui popor,pai cum iti permiti tu,sef de stat sa esi in mijlocul unor demonstranti ,care demonstrau fara nici o aprobare,pai cum isi permite cineva sa instige la dezordine si nerespectarea legilor,ce vrem un haos total in tara?,mai ganditiva daca vrem liniste sau dezordine,fiecare cand are chef,pune de un miting,nu mai conteaza respectarea unor legi si cand se iau niste masuri ,sarim ca arsi,meditati
1
14
as vrea sa stiu si eu cate televiziuni din franta condamna jandarmii ca i-au batut, udat si gazat pe demonstranti? acolo nu mai e democratie? daca faci un miting neautorizat mai e democratie , hai sa fim seriosi..
4
16
Bravo oameni buni! Pai ce facem, punem lacat democratiei? Punem pumnul in gura presei libere si asacultam doar vuvuzelele turnatorului voiculescu,latrina 3 si guita tv a penalului ghitta! Asta-i democratie cand CCR si MJ toader duc la indeplinire ordinele lui DRACnea, un HOT si condamnat penal care nu are decat grija HOTILOR nu a tarii si a oamenilor cinstiti, Asta vrem? NU.
19
5
Comunistii asa lucreaza, nu stiu ce ieste libertatea cuvintului.
19
3
se incita iarasi populatia mai ales ca a inceput campania electorala ....postul realitatea sa fie definitiv inchis precum otv iar bogdanii si rfaii inchisi la beci
10
17
Mai pune cineva temei pe spusele neamtului? E atat de rupt de realitati, e atat de caraghios refuzand sa comenteze orice subiect incomod pentru el, incat sunt tot mai putini decerebrati care se mai uita in gura lui. Despre DNA si drumurile distinsei consoarte, nicio vorba. El & ea sunt deasupra legii. Art. 16 din Constitutie le este strain. Fac ceva pe Constitutia Romaniei, dar duce mana la piept, nu zic la inima pentru ca nu are asa ceva, intr-un gest de o falsitate stridenta, atunci cand se canta imnul... Cata ipocrizie, ce cabotin! Jalnica rau creatura asta...
8
19
bai 1949 alias europeanu tu nu vezi ce muie rosie iti trag toti cei ce pisha cu bolta pe comentariile tale!
7
20
Realitatea si b1 posturile neamtului.
11
20
PRO TV UL CAMPION LA RESTANTE DATORII LA STAT ZECI DE MILIOANE DE EURO . EU CU O FIRMA MICA VAI DE CAPUL MEU DACA NU PLATESC LA TIMP
11
8
Dar despre datoriile neplatite de Realitatea Tv de ce nu zici nimic. Daca era vb de Antena 3 nu mai erai asa vehement. Daca Antena 3 avea datorii cred ca ne vorbeai zilnic numai despre asta. Jegosule
17
22
Si B1 dezinformeaza populatia.
17
16
Multa muie cu cacat dragnea hotul ! Muie cu cacat la toti infractorii din parlament ! Da, muie oltenilor ! Cu mult cacat !!!
23
17
sa inchida tv realitatea ,,..
15
27

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920