REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Iohannis: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu este perfect, dar este rezonabil şi va fi aprobat

Iohannis: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu este perfect, dar este rezonabil şi va fi aprobat

Replica API 5 august 2021 | 00:00 617

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu este unul perfect, dar este rezonabil şi va fi aprobat, iar tot ceea ce va rămâne în plan va trebui realizat, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, miercuri, aflat într-o vizită la Comana, judeţul Giurgiu.

Klaus Iohannis

Întrebat cum comentează un articol publicat de "Die Welt", preluat de presa de la Bucureşti, conform căruia executivul comunitar va respinge planul naţional de redresare, Iohannis a arătat că acesta va fi aprobat.

"Vom avea un plan aprobat. Mi s-a părut puţin foarte unilateral articolul, ca să nu zic mai mult, că nu este de la noi publicaţia şi n-are rost să spunem alte lucruri. Sunt aşa-numite informaţii pe surse, care 'se scurg', în ghilimele. Nu se scurge nimic, sunt unii care vor să-şi dea importanţă şi dau informaţii senzaţionale mai departe. Da, PNRR-ul nostru, ştim, am ştiut de la început că nu este perfect; de aceea, dacă vă amintiţi, am spus de acum câteva luni de zile, că este foarte bine că s-a depus, că întrebările Comisiei se discută, se caută soluţii, se schimbă anumite părţi din plan. Da, aşa este, nici mie nu mi s-a părut un plan perfect, dar în timpul scurt pe care l-am avut la dispoziţie, planul, totuşi, a fost elaborat şi este un plan rezonabil şi va primi răspuns la orice întrebare a Comisiei", a explicat preşedintele, scrie Agerpres.

El a adăugat că acele proiecte care, din punctul de vedere al Comisiei Europene, nu sunt eligibile vor fi scoase din PNRR şi a subliniat că nu va mai accepta ca proiectele să nu fie realizate din motive birocratice.

"Şi, da, dacă sunt proiecte, care, din punctul de vedere al Comisiei, nu sunt eligibile, ele se scot din plan, asta este, nu e foarte complicat. Nu tot ce este pus acolo, în PNRR la noi, va fi realizat, dar ceea ce rămâne - şi asta este pretenţia mea şi am spus-o foarte-foarte franc şi miniştrilor - ceea ce rămâne în plan şi rămâne fiind eligibil şi finanţabil trebuie pus în practică. Nu pot să accept să avem un plan, care generic este aprobat, banii sunt disponibili şi să nu realizăm proiectele din motive birocratice. Chiar domnul preşedinte al Consiliului ne-a spus înainte, că unele au mai fost depuse, dar, din cauza unor hibe birocratice, nu s-au realizat. Or, aşa ceva, de data asta, nu mai accept. Deci, vom avea PNRR, va fi finanţat, probabil unele proiecte vor fi scoase, dar de-abia atunci începe greul; fiindcă aceste proiecte trebuie implementate, trebuie realizate şi într-un timp foarte scurt. Avem foarte puţin timp pentru a realiza aceste proiecte", a mai declarat Klaus Iohannis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de incepatori, neinitiati, la ...plesneala poate , poate trece ca tot ce facem in prezent si in viitor!
0
0
Nu este perfect dar respecta ordinul care l-am dat asa ca Pace intre astea dobitoace !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920