REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Iohannis: PSD a creat intenţionat o criză sanitară

Iohannis: PSD a creat intenţionat o criză sanitară

Replica API 31 iulie 2020 | 00:00 1104

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că PSD a creat "intenţionat" o criză sanitară, social-democraţii fiind nemulţumiţi, în opinia sa, "de reuşitele Guvernului PNL".

Klaus Iohannis

Sursa foto: presidency.ro

"PSD, nemulţumit de reuşitele Guvernului PNL, a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice Guvernul. PSD - intenţionat - a creat o criză sanitară pentru ca la sfârşit să vină şi să critice Guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate. Pentru PSD nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit, că sute de români au murit, pentru PSD a fost important să creeze o criză ca să aibă pentru ce critica Guvernul. Acesta este PSD, aceasta este explicaţia", a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

El a arătat că noile date cu privire la numărul de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi persoane decedate reprezintă "un nou record negativ, extrem de îngrijorător", precizând că se pune întrebarea cum s-a ajuns la această situaţie.

Şeful statului a explicat că în starea de urgenţă, când în vestul Europei existau, din păcate, sute de mii de cazuri, zeci de mii de morţi, în România a fost epidemie cu decese, dar un număr "foarte limitat". El a indicat că lucrurile au mers bine până acum câteva săptămâni, când social-democraţii au căutat "soluţii pentru PSD" amânând legislaţia.

"Autorităţile îşi făcuseră treaba, lucrurile au mers rezonabil de bine, spitalele, medicii, autorităţile s-au mobilizat. În ansamblu, putem să spunem că la început lucrurile au mers foarte bine. Până acum câteva săptămâni, pandemia a fost gestionată bine de Guvern, de autorităţi. Dar, această situaţie nu a convenit PSD-ului. Guvernul şi-a făcut treaba, preşedintele şi-a făcut treaba, autorităţile şi-au făcut treaba. Şi atunci PSD-ul a căutat soluţii pentru PSD, nu pentru români. Din păcate, trebuie să recunoaştem, PSD controlează încă majorităţi în Parlamentul României, PSD împreună cu alţii cu care pactizează, de exemplu cu UDMR. Să nu uităm recenta fază când PSD a încercat să treacă pe şest o iniţiativă a UDMR-ului să dea autonomie aşa-zisei secuimi şi altele. Şi atunci PSD-ul acţionat acolo unde are încă putere în Parlament. Au făcut harcea-parcea puţina legislaţie pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie, cu un cinism (...) inimaginabil au tras de timp după ce au distrus parte din legislaţie ca să nu apară noua legislaţie. După ce i-am criticat aseară, PSD a fost foarte nervos şi m-a acuzat că eu caut vinovaţi. Nu, stimaţi pesedişti, nu caut vinovaţi, îi cunosc şi îi arăt cu degetul şi o să-i arăt şi astăzi: pe voi", a afirmat Iohannis, scrie Agerpres.

El a amintit că pe 25 iunie CCR a stabilit că anumite articole din Legea 55 sunt neconstituţionale şi în aceeaşi zi au fost 460 de cazuri noi şi zece decese, iar pe 2 iulie Curtea a motivat decizia şi în acea zi au fost 450 de cazuri şi 20 de decese.

"Guvernul nu a putut în această perioadă să vină cu o nouă iniţiativă, fiindcă, ştim cu toţii, trebuie aşteptată motivarea CCR pentru ca şi decizia şi argumentaţia să fie preluată în noua formă legislativă. După care Guvernul se mişcă foarte rapid şi în patru zile, în 6 iulie, depune iniţiativa noii legi care stabileşte măsuri sanitare, în esenţă izolarea şi carantinarea, în Parlament. În ziua respectivă am avut 250 de noi pacienţi şi 18 decese. Încă suntem într-o zonă de control. După care ce vedem: PSD începe să tragă de timp şi această lege care putea să fie trecută urgent prin Parlament, să dea Guvernului instrumentul necesar cu care să lucreze se dezbate timp de două săptămâni, în care pacienţi bolnavi pleacă acasă, nu este nimeni amendat, nu mai este nimeni carantinat. (...) Legea ajunge la mine abia în 18 iulie. O promulg imediat şi o public. 889 de cazuri în 18 iulie", a spus Iohannis.

Şeful statului a susţinut că, în această situaţie, Guvernului i s-au luat din mână legile timp de aproape trei săptămâni.

"Un zidar nu poate să construiască o casă fără mortar, cum un tâmplar nu poate să lucreze fără cuie. Aşa un Guvern nu poate să lucreze fără lege. Guvernului i s-au luat din mână legile timp de aproape trei săptămâni şi practic nu a putut să gestioneze aşa cum a trebuit criza. PSD cu un cinism inimaginabil a tras de timp şi a creat această situaţie în Parlament", a afirmat el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Serios, psd ul e asa de impotent ca nu are cum provoca vreo criza. De fapt pnl ul si vernerul nu au o miza politica reala si propagheaza, cu ghilimele, aceasta himera. Doi. Criza care se tot mascheaza este una financiara. Aviz pentru parintii care au depus bani pentru copii in contul junior centenar , guvernul amana rambursarea acestora desi depozitele au ajuns la scadenta!
1
1
Foarte de acord cu ce spuneti doar ca trebuie sa aduceti probe in sprijinul celor afirmate. Nu pareri personale...sa nu fiu gresit inteles...Probe.
1
0
muie pnl si conducatorilor lor
1
2
Dute la dracu cu guvernu tau. A ti nenorocit o tara in cateva luni si vad ca dai vina pe al partid. sper sa ai soarta lu Ceausescu. Supui poporu la genocid. nu stiti decat covid. mi e scarba de clasa politica PNL. datiii jos cat mai repede
2
3
Nu te vrem
4
2
Individul asta vrea neaparat sa demonstreze ca poate fi si cineva infinit mai rau decat a fost Basaul.Totusi noi romanii avemun latent deosebit in a ne alege presedintii,liderii in general. Parca ne-am caca,nu am vota. Pe urma,uite ce se intampla,ura si dezbinare,dilimangeala si saracie. Cum sa vorbesti asa bai,presedinte al Romaniei? Parca ar fi Kim Jong Il.
5
4
Si voi ati fi facut la fel daca erati in locul lor doar sunteti toti niste lepre!
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108