REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
18.4° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Iohannis, reacţie după revocarea şefei DNA: Primul om în stat este primul care respectă statul de drept. Am pus în aplicare decizia CCR

Iohannis, reacţie după revocarea şefei DNA: Primul om în stat este primul care respectă statul de drept. Am pus în aplicare decizia CCR

Replica API 11 iulie 2018 | 00:00 178

Preşedintele Klaus Iohannis a avut prima reacţie după revocarea şefei DNA, Laura Kovesi. El spune că nu a avut nicio clipă intenţia de a nu respecta decizia Curţii Constituţionale şi a avertizat că lupta anticorupţie va continua cu şi mai multă energie.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Bruxelles, că nu a avut nicio clipă intenţia să nu respecte decizia Curţii Constituţionale de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Respect statul de drept, doresc o întărire a statului de drept. Primul om în stat este primul care respectă statul de drept, de aceea am pus în aplicare decizia Curţii. Niciun moment nu a fost pentru mine o opţiune să nu respect Constituţia. Eu imi doresc să fie înţeles ca şi un pas pentru respectul suprem pentru Constituţie", a declarat preşedintele Iohannis.

El a avertizat că plecarea Laurei Kovesi de la DNA nu înseamnă încetinirea sau stoparea luptei anticorupţie, din contră.

"Dacă cineva acum se bucură că lupta anticorupţie se opreşte, nici vorbă. Lupta anticorupţie trebuie să meargă înainte şi va merge înainte. DNA va merge înainte cu toată forţa. Nu mi-am schimbat părerea despre activitatea DNA şi a dnei Kovesi. Voi sprijini în continuare lupta anticorupţie", a mai spus şeful statului.

Citește mai mult pe Rtv.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Wernere, singura ta sansa de a fi reales, este sa reduci cohortele de borfasi din parlament la 300 de bucati. Altfel, Codruta va fi noul presedinte.
5
1
Tare al dracului respecti tu legile tarii, d-aia nu platesti statului banii incasati ilegal din chiriile caselor pierdute in instanta. Si cate mai ai pe cap, hans.
4
1
nu a avut curajul sa faca el anuntul....si asta dupa ce a citit o luna de zile....sa vedem acum cum lupta el sa aplice si refendumul cu 300 parlamentari...cacsa de monstreze ca apara statul de drept !
4
0
LCK viitorul presedinte!!! cel putin 6 miloane de voturi va avea!
3
5
de 30 de ani luptam cu coruptia...teoretic. in aceasta lupta s-a dus dracu industria,s-au dus terenurile agricole,padurile..si tot ce se putea. Lupta pe dracu politicienii. Lupta doar pt ciolan.
7
1
Iohannis a pierdut al doilea mandat.
8
3
hai in strada hahahaha
8
0
hai ca esti penibil!
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389