REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
18.4° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

IPS Teodosie va oficia slujbe în mai multe biserici din Constanța

IPS Teodosie va oficia slujbe în mai multe biserici din Constanța

Replica API 20 noiembrie 2019 | 00:00 438

În Biserica Ortodoxă în această săptămână sunt evenimente, la care va lua parte și IPS Teodosie, care nu trebuiesc ratate de credicioșii constănțeni. Pe lângă prăznuirea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, în zilele ce urmează se vor cinsti și Sfânta Mare Muceniță Ecaterina și Sfântul Stelian Paflagonul.

Biserica Ortodoxă va prăznui joi, 21 noiembrie, Intrarea în biserică a Maicii Domnului. Praznicul amintește de momentul aducerii Fecioarei Maria la Templul din Ierusalim, când avea 3 ani, de către părinții ei, drepții Ioachim și Ana, împlinindu-și astfel făgăduința de a închina pruncul unei vieți sfinte. Fecioara Maria a fost întâmpinată de către arhiereul Zaharia, cel care a condus-o în cel mai sfânt loc al Templului, Sfânta Sfintelor. Cu acest prilej, joi, de la ora 8.30, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârşi Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfinții Epictet și Astion” din Capidava, unde hramul paraclisului este „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”. Sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 8.15, ierarhul nostru va sfinți o troiță, clopotnița și casa mortuară a bisericii din comuna Ion Corvin, județu Constanța, apoi va oficia Sf. Liturghie. Credincioșii se vor putea închina moaștelor Sfântului Gheorghe, aduse de la mănăstirea „Sf. Ap. Filip” și la icoana Maicii Domnului, adusă de la mănăstirea Dervent. Totodată, parohia va dărui 600 de pachete celor prezenți, iar după slujbă va fi organizată o agapă frățească. Duminică, 24 noiembrie, de la ora 8.30, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Colilia, așezământ monahal care are și hramul Intrarea în biserică Maicii Domnului ia de la ora 16.00, acesta va oficia slujba Vecerniei și Taina Sfântului Maslu la biserica „Sf. Ecaterina” din localitatea Tuzla (str. Constanței, nr. 71, lângă sensul giratoriu) și va sfinți capela mortuară a parohiei. De asemenea, în noaptea de duminică spre luni, de la ora 24.00, IPS Teodosie va oficia Sf. Liturghie la biserica „Sf. Ecaterina” din cartierul Tomis Plus, care își va serba ocrotitoarea spirituală.

Luni, 25 noiembrie 2019, Biserica Ortodoxă o cinstește pe Sfânta Mare Muceniță Ecaterina. Aceasta s-a născut în anul 294, într-o familie nobilă, unde a primit o educaţie aleasă. S-a convertit la creştinism pe vremea împăraţilor prigonitori Diocleţian şi Maximian. Datorită înţelepciunii de care a dat dovadă, a reuşit să demonstreze superioritatea credinţei creştine față de filosofia păgână grecească și să îi convertească la Hristos pe mulţi învăţaţi ai timpului. Tot luni de la ora 16.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Vecerniei și va sfinți capela mortuară a bisericii „Sfântul Stelian” din localitatea Săcele. Credincioșii vor putea cinsti moaștele Sfântului Stelian, aduse spre închinare de la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Pe 26 noiembrie, în Biserica Ortodoxă este cinstit Sfântul Stelian Paflagonul. Sfântul Stelian s-a născut în secolul al VI-lea, la Adrianopolis, în provincia Paflagonia din Asia Mică (pe teritoriul Turciei de astăzi), într-o familie foarte bogată. În tinerețe și-a împărţit averea săracilor şi s-a retras în pustiu până la sfârșitul vieții.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamne ajuta pe cine??
0
0
Doamne Ajuta
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389