REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
16.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Iran: Opt morţi într-un incediu izbucnit sâmbătă în închisoarea Evin din Teheran

Iran: Opt morţi într-un incediu izbucnit sâmbătă în închisoarea Evin din Teheran

A.F. 18 octombrie 2022 | 00:00 218

Opt deţinuţi au murit într-un incendiu care a izbucnit sâmbătă seară în închisoarea Evin din Teheran, conform unui nou bilanţ furnizat luni de Autoritatea Judiciară, relatează AFP.

Bilanţul precedent era de patru morţi şi 61 de răniţi, dintre care patru în stare gravă.

"Patru persoane (rănite) au murit la spital după degradarea stării lor de sănătate, astfel că bilanţul a ajuns la opt morţi", a transmis Mizan Online, site-ul Autorităţii Judiciare, fără a preciza dacă noile decese au fost cauzate de inhalarea de fum, la fel ca primele patru, citează Agerpres.

Toţi deţinuţii decedaţi erau condamnaţi pentru furt, conform sursei citate.

Autorităţile iraniene au acuzat sâmbătă seară "huligani" pentru că "au dat foc la un depozit de haine" în vastul complex penitenciar şi au raportat ciocniri între deţinuţi, apoi între deţinuţi şi gardienii veniţi pentru a opri violenţele.

Focul a fost stins, iar "situaţia a revenit sub control", au afirmat apoi autorităţile.

Agenţia oficială IRNA a precizat că aceste incidente "nu au nimic de-a face" cu manifestaţiile declanşate după moartea, la 16 septembrie, a tinerei Mahsa Amini (22 de ani), intrate în a cincea săptămână.

Această femeie kurdă iraniană se afla în arestul poliţiei moravurilor la Teheran, pentru că ar fi încălcat codul vestimentar strict din ţară, care prevede în special purtarea vălului de către femei.

În penitenciarul Evin sunt închise persoane arestate în timpul mişcării de contestare, precum şi străini şi binaţionali, cum este universitara franco-iraniană Fariba Adelkhah, închisă în aripa pentru femei. În aceeaşi închisoare se află şi americanul Siamak Namazi. Toţi sunt în stare bună, potrivit familiilor lor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108