REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.8° Constanța Lun., 20 Mar. 2023
Anul XX Nr. 6308
5.8° Constanța Luni, 20 Martie 2023 Anul XX Nr. 6308

Irlanda stinge lumina verde de Ziua Sfântului Patrick, din cauza crizei energetice

Irlanda stinge lumina verde de Ziua Sfântului Patrick, din cauza crizei energetice

Valentina CAMARA 18 martie 2023 | 00:00 98

Biroul de Turism din Irlanda a anunţat joi că a anulat, din cauza crizei energetice şi a invaziei ruse în Ucraina, campania de promovare pentru Ziua Sfântului Patrick, în cadrul căreia sute de clădiri emblematice sau peisaje celebre din până la 55 de ţări sunt iluminate în verde în fiecare 17 martie, transmite EFE.

Irlanda stinge lumina verde de Ziua Sfantului Patrick, din cauza crizei energetice

Această iniţiativă, lansată pentru prima dată în 2009, se transformase într-un eveniment major promovat de autorităţile de la Dublin pentru a marca la nivel global Ziua Sfântului Patrick, patronul Irlandei, iar în fiecare an tot mai multe oraşe se alăturau ''cauzei'' Sfântului Patrick.

În 2012, de exemplu, fântâna dedicată zeiţei Cibeles din Madrid a fost iluminată pentru prima dată în verde, iar în 2019 oraşul La Coruna (nord-vestul Spaniei) a făcut acelaşi lucru cu Turnul lui Hercule, singurul far roman din lume care funcţionează şi astăzi.

Tomis Park 1 - Ad.
Tomis Park 1 - Ad.

Pe lunga listă a locurilor care s-au alăturat campaniei "Global Greening" ("Înverzire Globală") se regăsesc Cascada Niagara, Colosseumul din Roma, Turnul Eiffel, Piramidele din Giza, Empire State Building din New York şi Opera din Sydney.

Cu toate acestea, ''Turism Ireland'' a decis să o suspende din cauza creşterii costurilor cu energia şi în semn de solidaritate cu Ucraina, aşa că unele ţări vor opta pentru albastrul şi galbenul drapelului ucrainean, a explicat joi un purtător de cuvânt.

"Deşi nu vom promova campania "Global Greening" anul acesta, filialele birourilor de turism din întreaga lume au lansat un program amplu de activitate comercială şi media în această săptămână pentru a promova insula Irlanda ca o destinaţie excelentă", a spus sursa citată.

Autorităţile irlandeze din domeniul turismului estimează că, în ultimii ani, iluminarea a peste 450 de monumente, clădiri emblematice sau peisaje celebre din până în 55 de ţări în fiecare zi de Sfântul Patrick a costat guvernul din Dublin aproximativ 50.000 de euro.

''Turism Ireland'' a dat asigurări în 2019 că această factură a fost ''ieftină'', estimând totodată că acoperirea mediatică internaţională realizată în timpul festivităţilor de Sfântul Patrick s-ar ridica la peste 10 milioane de euro. Cu alte cuvinte, acesta ar fi preţul real pe care l-ar plăti guvernul irlandez dacă ar trebui să cumpere spaţiu publicitar în mass-media audiovizuale, în presa scrisă şi pe internet pentru a promova o sărbătoare care a devenit globală, a anunţat cu acel prilej ''Turism Ireland''.

În cadrul acestei campanii de promovare, premierul irlandez în exerciţiu este primit în fiecare 17 martie la Washington de către preşedintele SUA, în timp ce restul executivului de la Dublin se implică în misiuni diplomatice în întreaga lume, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
21513104736
5/49
29263182225
joker
4561015219