REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Israel-Hamas: Cei trei britanici ucişi în atacul asupra convoiului umanitar al WCK erau foşti militari

Israel-Hamas: Cei trei britanici ucişi în atacul asupra convoiului umanitar al WCK erau foşti militari

A.F. 4 aprilie 2024 | 00:00 124

Cei trei britanici ucişi în atacul de luni cu o dronă israeliană asupra unui convoi umanitar al ONG-ului World Central Kitchen erau foşti militari şi în momentul atacului lucrau pentru o agenţie de securitate britanică, a relatat miercuri presa din Marea Britanie, citată de EFE.

Israel-Hamas: Cei trei britanici ucisi in atacul asupra convoiului umanitar al WCK erau fosti militari

Cei trei bărbaţi - dintr-un grup de şapte ucişi - au fost identificaţi oficial ca fiind John Chapman, în vârstă de 57 de ani, James Henderson, de 33 de ani, şi James Kirby, de 47 de ani.

Ziarul The Sun a relatat că cei trei erau angajaţi ai companiei de securitate Solace Global cu sediul în Poole, sud-vestul Angliei.

World Central Kitchen (WCK), fondată în 2010 de bucătarul spaniol Jose Andres, a transmis într-un comunicat că Chapman, Henderson şi Kirby erau membri ai echipei sale de securitate.

Potrivit The Sun, Chapman a făcut parte anterior din unitatea anti-terorism SBS a Marinei britanice, la fel ca Henderson, iar Kirby activase în forţele armate.

The Times a menţionat, la rândul său, că Henderson a sosit în Gaza pentru misiunea sa pe 27 martie şi se afla pe o listă pentru a părăsi Fâşia la 1 aprilie, chiar în ziua în care a avut loc atacul.

Chapman a intrat pe teritoriul palestinian pe 22 martie, potrivit ziarului.

Ceilalţi patru ucişi sunt palestinianul Saifeddin Issam Ayad Abutaha, în vârstă de 25 de ani, australianul Lalzawmi Frankcom, în vârstă de 43 de ani, polonezul Damian Sobol, de 35 de ani, şi Jacob Flickinger, dublu cetăţean al Statelor Unite şi al Canadei, în vârstă de 33 de ani.

Guvernele din întreaga lume au condamnat atacul israelian asupra lucrătorilor umanitari străini, în timp ce Israelul a anunţat deja că a fost vorba despre o greşeală şi că investighează faptele, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272