REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Israelul a început o operațiune miliară împotriva Jihadului Islamic în Gaza

Israelul a început o operațiune miliară împotriva Jihadului Islamic în Gaza

Replica API 5 august 2022 | 00:00 750

Israelul a bombardat vineri ținte din Gaza, a anunțat armata israeliană într-un comunicat în care precizează că este vizată gruparea Jihadul Islamic. Surse palestiniene anunță că sunt cel puțin 10 morți, în timp ce armata israeliană estimează că au fost uciși 10-20 de „teroriști palestinieni”, iar operațiunea „Breaking Dawn” va continua.

Palestinienii îl plâng pe Tayseer al-Jabari,comandant al Jihadului Islamic ucis într-un raid israelian Foto: Profimedia Images

Premierul Yair Lapid: Operațiunea va dura atât timp cât va fi necesar

În prima sa apariție publică de la declanșarea operațiunii „Breaking Dawn” în Gaza, premierul Yair Lapid a declarat că lupta „va dura atât timp cât va fi nevoie”, iar guvernul are o politică de toleranță zero pentru orice tentativă de atac dinspre Gaza împotriva Israelului.

Vorbind la scurt timp după ce Jihadul Islamic a început să lanseze rachete spre Israel, el a precizat că Israelul nu este interesat de o campanie militară de amploare, dar nu va ezita să se angajeze într-o astfel de campanie dacă este necesar.

„Israelul a desfășurat o operațiune antiteroristă precisă împotriva unei amenințări imediate. Lupta noastră nu este cu locuitorii din Gaza. Jihadul Islamic este un proxy iranian care vrea să distrugă statul Israel și să ucidă israelieni nevinovați. Șeful Jihadului Islamic se află la Teheran în acest moment. Vom face tot ceea ce este necesar pentru a ne apăra poporul”, a spus Lapid.

Sirenele sună în Israel, zeci de rachete sunt trase dinspre Gaza

Sirenele de maximă alertă au sunat vineri seara în Ashkelon și în mai multe orașe din jur, în timp ce zeci de rachete au fost lansate dinspre Fâșia Gaza spre teritoriul israelian.

Cel puțin unele dintre ele au fost interceptate de sistemul de apărare antirachetă Iron Dome, relatează Times of Israel.

Municipalitatea din Tel Aviv a anunțat că deschide adăposturile publice antiaeriene, în urma instrucțiunilor primite de la armată, deși rachetele lansate din Gaza vineri seară deocamdată nu au fost îndreptate spre Tel Aviv.

Potrivit armatei israeliene, Jihadul Islamic palestinian a lansat aproximativ 80 de rachete spre sudul Israelului. Aproape jumătate dintre ele au căzut însă în Fâșia Gaza, 46 au trecut granița, iar dintre acestea, 33 au fost interceptate de sistemul de apărare antiaeriană Iron Dome. Deocamdată nu sunt informații că ar exista răniți.

La rândul său, Jihadul Islamic palestinian anunță că a tras peste 100 de rachete asupra teritoriului israelian și amenință că acesta „este doar începutul”.

Armata israeliană efectuează noi raiduri

Armata israeliană anunță că a început noi lovituri aeriene pe scară largă împotriva unor ținte din Fâșia Gaza având legătură cu Jihadul Islamic Palestinian.

Raidurile vizează locuri unde se produc arme, depozite de muniții și poziții de unde Jihadul Islamic lansează rachete spre teritoriul israelian.

Un nou bilanț al Ministerului Sănătății din Gaza anunță 10 morți în urma raidurilor israeliene.

Jihadist ucis pe motocicletă

Armata israeliană a reluat atacurile aeriene în Fâșia Gaza, potrivit presei palestiniene.

Există informații că un alt oficial palestinian al Jihadului Islamic ar fi fost ucis în timp ce se afla pe motocicletă în Shejaiya, Gaza.

Între timp, armata israeliană a publicat o nouă înregistrare video în care spune că lovește un lansator de rachete al Jihadului Islamic în sudul Fâșiei Gaza, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108