REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Israelul anunţă decesul unei tinere germano-israeliene răpite de Hamas

Israelul anunţă decesul unei tinere germano-israeliene răpite de Hamas

A.F. 31 octombrie 2023 | 00:00 165

Ministerul Afacerilor Externe al Israelului a anunţat luni decesul unei tinere germano-israeliene, Shani Louk, care fusese răpită de Hamas în timpul atacurilor din 7 octombrie şi a cărei familie ceruse ajutorul autorităţilor, informează AFP.

Israelul anunta decesul unei tinere germano-israeliene rapite de Hamas

"Suntem devastaţi să informăm că moartea lui Shani Louk, germano-israeliană de 23 de ani, este confirmată", a scris ministerul israelian pe reţeaua socială X (fosta Twitter), fără a preciza circumstanţele acestei descoperiri.

Shani Louk "a trăit orori de neînţeles", adaugă ministerul, după răpirea ei de către Hamas în timp ce participa la un festival de muzică, în sudul Israelului, una dintre ţintele mişcării islamiste palestiniene în timpul atacurilor din 7 octombrie.

"Din nefericire, am aflat ieri că fiica mea nu mai este în viaţă", a declarat luni Ricarda Louk, mama tinerei, pentru canalul german RTL.

Potrivit autorităţilor israeliene, 270 de persoane au fost ucise la locul desfăşurării acelui festival de către comandouri ale Hamas, care de asemenea au luat ostatici.

Nemţoaică instalată în Israel de trei decenii, Ricarda Louk a lansat, la o zi după atac, apeluri la ajutor pentru a o găsi pe fiica sa, după ce o recunoscuse în înregistrări video care circulau online, după tatuajele sale distinctive şi după coafura ei.

Aceste înregistări arătau o tânără femeie pe jumătate dezbrăcată zăcând, aparent inconştientă, cu faţa la pământ în spatele unei camionete pick-up. În jurul ei - bărbaţi înarmaţi, dintre care unul o trage de păr, iar altul o scuipă pe capul ei însângerat.

Guvernul german a confirmat luni moartea unui ostatic german în Fâşia Gaza, fără a oferi detalii asupra identităţii lui.

Potrivit Berlinului, mai mulţi germani - sub zece - se numără printre persoanele ucise de Hamas şi "un număr mic cu două cifre" de ostatici care au şi cetăţenie germană sunt deţinuţi de Hamas după atacurile din 7 octombrie, în care peste 1.400 de persoane au fost ucise, civili, potrivit autorităţilor israeliene.

Hamas a luat peste 239 de persoane ostatice în timpul acestor atacuri, la care Israelul ripostează bombardând Fâşia Gaza. Mişcarea islamistă afirmă că peste 8.000 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise în bombardamentele israeliene, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468