REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Italia: O comisie a Senatului dezbate ridicarea imunităţii parlamentare a lui Salvini

Italia: O comisie a Senatului dezbate ridicarea imunităţii parlamentare a lui Salvini

Replica API 31 ianuarie 2019 | 00:00 398

Matteo Salvini

O comisie a Senatului italian a început miercuri să dezbată în legătură cu ridicarea imunităţii parlamentare a ministrului de interne Matteo Salvini, acuzat de 'răpirea' unor migranţi aflaţi pe o navă de salvare, transmite dpa.

Acuzaţia se bazează pe decizia lui Salvini de a întârzia cu aproape o săptămână, în pofida condiţiilor critice de la bord, a debarcării celor peste 150 de migranţi salvaţi şi transportaţi într-un port din Sicilia de nava Diciotti a pazei de coastă italiene.

Un tribunal special a decis că Salvini ar trebui judecat pentru decizie, pentru care riscă o pedeapsă cu detenţie între 3 la 15 ani, dar aducerea sa în instanţă nu poate avea loc decât cu autorizare din partea Senatului - mai întâi în comisie, apoi în plen.

Comisia senatorială are la dispoziţie 30 de zile pentru a examina cazul înainte de a emite o recomandare pentru votul în plen. Rezultatul procedurii este incert.

Salvini, liderul Ligii (extrema dreapta), a declarat iniţial că nu doreşte imunitate şi că este pregătit să se apere în instanţă, însă marţi şi-a schimbat tactica.

În timp ce prim-ministrul Giuseppe Conte şi alţi membri ai guvernului îl susţin, aliatul său din coaliţia de guvernare, Mişcarea 5 Stele (M5S), este divizat. Ca partid antisistem, M5S se opune de regulă privilegiilor politicienilor, precum imunitatea parlamentară, dar un vot împotriva lui Salvini ar putea destabiliza guvernul.

În august, migranţilor de pe Diciotti li s-a permis în cele din urmă debarcarea după ce Biserica catolică italiană, Albania şi Irlanda au fost de acord să preia o parte dintre ei. Cu toate acestea, angajamentul de transfer către Albania nu s-a concretizat.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vorbim de lucruri mai serioase.Ce facem cu UE,cum ne gospodarim?
0
0
Si a dat seama de multe manevre cu ONG URILE lu' Georgica care au nave de coasta pt paza si ele aduc emigranti!BRAVO SALVINI TE IUBIM!AVEM NEVOIE DE CATE UN SALVINI IN TOATA EUROPA!Sa i ia FRANTA PE TOTI ca si asa erau buni cand le cotropeau teritoriul si F MITTERRAND a zis ca sunt ca si copiii frantei asa ca ia i acum Macrou Fume si gata!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108