REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Italieni din Constanţa, contract impresionant în Târgovişte

Italieni din Constanţa, contract impresionant în Târgovişte

Replica API 10 aprilie 2019 | 00:00 2587

Afacere în familie

Afacere în familie

O firmă din Constanţa, înfiinţată de nişte oameni de afaceri italieni în urmă cu doar câteva luni, a prins un contract impresionant tocmai la Târgovişte: peste 12,5 milioane de lei pentru extinderea şi modernizarea unei şcoli. Italienii de la malul mării s-au asociat cu alte două firme deţinute de conaţionali de-ai lor, una cu sediul în judeţul Dâmboviţa, cealaltă din Roma.

Primăria Târgovişte a atribuit pe 3 aprilie 2019 un contract pentru „îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale prin extinderea, reabilitarea, modernizarea şi echiparea Şcolii Gimnaziale Mihai Viteazul din Târgovişte, Jud. Dâmboviţa- execuţie lucrări”. Lucrările au fost încredinţate în urma unei proceduri simplificate de achiziţie, iniţiate pe 29 august 2018. Valoarea estimată iniţial a contractului era de 14.835.873 lei.

Milioane de euro pe persoană fizică

Câştigătoare a fost desemnată asocierea condusă de Operes, din care mai fac parte Cosedil Spa şi Eurocogen Filiala Aninoasa, iar valoarea finală a contractului este de 12.510.369,58 lei, fără TVA. Operes are sediul central în Catania, dar din 25 septembrie 2018 a deschis o filială în Constanţa, pe Bulevardul Mamaia nr.266, condusă de Pistorio Nunzio. La rândul său, Cosedil Spa din Roma este reprezentantă de Gaetano Vecchio, în timp ce Eurocogen Filiala Aninoasa SRL, din localitatea dâmboviţeană Dumbrava, este administrată de Andrea Chirulli. Italianul Andrea Chirulli a mai primit contracte de la statul român, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Foarte interesant este că lucrările de milioane de euro au fost acordate afaceristului pe persoana fizică. Pe de altă parte, Pistorio Nunzio, reprezentantul firmei din Constanţa, este unul din managerii Cosedil, un constructor cu tradiţie în Italia.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ptr 19:16 idiotule cum sa furi o tara fara acordul celor raspunzatori??? E furata mp cu mp pt ca partidul tau ia spaga si o da pe degeaba mp cu mp in timp ce te prosteste pe tine sa-i votezi, iar ei si neamurile lor se scalda in bogatie. Ia zi unde-i Mazare care a dat toata Constanta doar pe spaga fraiere???
3
0
Mare prost esti ma, cred ca esti si strain de creier, dar asta e alta problema a ta. Tara e furata de afara mp cu mp.
0
0
Mai Romanasule, in mintea ta prostita de Antene chiar nu realizezi ca nu conteaza ce natie este cel care da spaga, escroci au si nemtii si toate popoarele, ci conteaza in primul rand autoritatile care iau! Autoritatile sunt cele care trebuie sa lupte in primul rand impotriva coruptiei, ori cele Romane dimpotriva, nu fac nimic fara "parandarat", de aceea este saracie lucie, sanatatea la pamant, invatamantul praf, autostrazi de loc si tu prost de dai in gropile lasate de coruptia criminala din aceasta tara!
4
4
Daca esti Italian, Olandez, nu e problema, hastagul nu zice nimic de coruptie, daca esti roman , chiar si corect, apare direct huaaaa, ca asa a fost instruit de mama Kovesi si tata neamtul Iohanes , platiti de afara. Tara de tradatori de neam, dc fura olandezul, italianul e bine, daca romanul e corect sa moara
4
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212