REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

JALE în Oltenia: inundaţiile au făcut prăpăd

JALE în Oltenia: inundaţiile au făcut prăpăd

Replica API 30 iulie 2014 | 00:00 100

Sute de persoane au fost evacuate în urma inundaţiilor din Oltenia. Un om a murit după ce a fost luat de viitură, iar un bătrân e dat dispărut după ce a fost luat de ape noaptea trecută. Situaţia este critică în Gorj şi Vâlcea, unde patru râuri au depăşit cotele de pericol şi au inundat mai multe localităţi, anunţă Realitatea TV.

De asemenea, anunţă şi Mediafax, sute de persoane au fost evacuate în urma inundaţiilor din judeţul Argeş, cea mai afectată fiind localitatea Bascov, unde în unele zone apa atinge doi metri înălţime, ajungând până la acoperişurile caselor, arată cele mai recente informaţii furnizate de Prefectura Argeş. Cea mai afecată localitate este Bascov, dar situaţii similare, unde apa ajunge până la acoperişul caselor, sunt şi în localităţile Uda şi Vedea. Sute de oameni din localităţile afectate au fost evacuaţi. De asemenea, viiturile puternice au dezrădăcinat numeroşi copaci şi au luat mai multe maşini care plutesc pe străzi, o astfel de situaţie fiind la Bascov.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea au intervenit marţi seara, mai relatează Mediafax, pentru salvarea a opt persoane rămase izolate pe o insulă formată între apele revărsare ale râului Bistriţa, distanţa între oamenii sinistraţi şi mal fiind de aproximativ 150 de metri. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, Cătălin Popescu, apele revărsate ale râului Bistriţa au format un braţ separat de cursul normal al râului, în apropierea localităţii Băbeni, iar între albia râului şi braţul nou format au rămas izolate opt persoane şi 65 de capre. O acţiune de salvare similară a avut loc marţi după-amiază în localitatea Suteşti, unde doi oameni au rămas izolaţi pe o insulă formată între apele revărsate ale pârâului Pesceana.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108