REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Jale și la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului: 31,35% promovabilitate în Constanța

Jale și la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului: 31,35% promovabilitate în Constanța

Marieta ȘTEFAN 26 august 2023 | 00:00 1101

Ministerul Educației a publicat vineri, 25 august a.c., rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea august 2023. În ceea ce privește județul Constanța, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) a fost de 31,35%. Pentru candidații care au absolvit în acest an școlar, rata de promovare este 34,84%. Au promovat 300 de candidați, dintr-un total de 957 de candidați prezenți. Cea mai mare medie înregistrată a fost la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân”, respectiv 8,73.

Jale si la sesiunea de toamna a Bacalaureatului: 31,35% promovabilitate in Constanta

Rata cumulată de promovare  este de 31,35%

Ministerul Educaţiei a publicat vineri, 25 august a.c., rezultatele înregistrate în sesiunea august 2023 a examenului naţional de bacalaureat înainte de contestaţii, la nivel național. Rata cumulată de promovare, însemnând rezultate iniţiale la toate promoţiile, este 29,8% „Rata de promovare pentru promoţia anului curent este 31,2%, respectiv 26,8% pentru promoţiile anterioare. Astfel, din totalul candidaţilor promovaţi (8.504), 6.108 candidaţi aparţin promoţiei 2023, iar 2.396 de candidaţi fac parte din promoţiile anterioare”, a transmis Ministerul Educaţiei. La probele scrise au fost prezenţi 28.558 de candidaţi din totalul celor 33.974 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 67 de candidaţi, caz în care aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni.

Au promovat 300 de candidați, dintr-un total de 957 de candidați prezenți

La nivelul județului Constanța, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 31,35%. Pentru candidații care au absolvit în acest an școlar, rata de promovare este 34,84%. Contestațiile au putut fi depuse în aceeași zi,respectiv vineri, 25 august a.c. în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard, cât şi electronic. În acest scop, candidaţii au completat, semnat şi depus sau au transmis electronic inclusiv o declaraţie-tip în care este menţionat faptul că au luat la cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Rezultatele finale vor fi afişate marţi, 29 august a.c.. Au promovat 300 de candidați, dintr-un total de 957 de candidați prezenți.

Jale si la sesiunea de toamna a Bacalaureatului: 31,35% promovabilitate in Constanta

Situația nu s-a schimbat prea mult nici în cea de a doua sesiune a examenului care a avut probele între 17 și 21 august. Majoritatea elevilor a promovat cu puțin peste media 6, cu mici excepții. Cea mai mare medie înregistrată a fost la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân”, unde s-a obținut 8.73. Dar și aici, din cinci candidați, trei au fost respinși. La Colegiul Comercial ”Carol I” Constanța, din 16 candidați care s-au înscris, au reușit să treacă pragul doar trei, cu 7.61 cea mai mare medie, iar celelalte două cu puțin peste 6. Restul a fost împărțit în 10 candidați respinși și trei care nu s-au prezentat. De remarcat faptul că unul dintre candidați a ”reușit” să obțină 1,8, la Logică, Argumentare și Comunicare, deci 8 sutimi în plus față de cele acordate din oficiu. Colegiul Economic din Mangalia a avut 30 de elevi înscriși, dintre care 7 nu s-au prezentat, 13 au fost respinși și 10 au reușit, cea mai mare medie fiind 6,65. La Colegiul Național ”Kemal Ataturk” din Medgidia, au fost înscriși 20 de elevi dintre care mai mult de jumătate, respectiv 11 au fost respinși. La Liceul ”Carol I” din Ostrov, din 15 candidați, 3 nu s-au prezentat, 7 au fost respinși și doar 5 au reușit, cea mai mare medie fiind de 6.51. Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Albatros”, a avut un singur candidat și acela respins deoarece nu a reușit să ia decât nota 3 la matematică. Au fost și cazuri în care profesorii au avut foarte puțin de lucru deoarece din 3 candidați, doi nu s-au prezentat și unul a fost respins.

Doar cinci medii de 10 au fost obținute în prima sesiune a Bacalaureatului, Constanța

În județul Constanța , în prima sesiune din acest an, notele de la examenul de Bacalaureat la Constanța au cunoscut o ușoară îmbunătățire, rata de promovare crescând de la 78,3%, cifra înregistrată în sesiunea anterioară, la 79.9%. Cinci elevi au reprezentat cu mândrie județul, obținând medii de 10. Aceste reușite au fost însă umbrite de rezultatele dezastruoase ale unor unități de învățământ. Cu precizarea că erau aceiași absolvenți din anii trecuți care nu au reușit să promoveze examenul. În timp ce în unele licee nicio persoană nu a susținut examenul maturității, în altele rușinea le-a fost spălată de un singur rezultat admis cu 6.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa fim seriosi, cine vrea sa invete macar cat sa treaca,poate sa o faca. Numai ca asta implica sa reduci un pic din timpul de butonare pe telefon,de frecat menta si de visat ca si tu,asa fara multa stiinta ,poti ajunge vedeta,influencer,om politic,patron de ceva de unde sa scoti bani multi sa mergi la Loft si sa cumperi ce prostituata vrei. Modelele de succes prin munca nu se pun,ca e greu. Pai atunci ,mai bine dam vina pe profesori,pe regimul politic. Bai,pe vremea lui Ceasca te bagau la zdup daca citeai anumite carti,acuma librariile sunt pline cu ce vrei! Lumea se fereste de carte ,de informatia folositoare,de cultura.
2
2
Poți să iei bacul de la Călărași și acostezi la Ostrov apoi ajungi la Silistra.
3
0
tinerii de azi si parintii lor nu sunt decat rezultatul societatii create de cei de la conducere din ultimii 40 - 50 de ani
3
2
Pe undeva au si tinerii dreptatea lor; de vreo 40 de ani cei care au fost dispusi sa-si sacrifice tineretea si sa invete din greu nu au prea cules roadele fie deloc fie foarte tarziu dupa cca 2 decenii, timp in care au facut facultatea, stagiatura si avansarea lenta in cariera, pe la vreo 40 de ani; in acesti ultimi 40 de ani sub influenta puternica a trendului mondial actual de a obtine rezultate si bani ultrarapid, a unei lumi in puternica si continua schimbare si a noilor oportunitati este normal ca majoritatea covarsitoare a tinerilor sa se orienteze spre castiguri rapide in conditiile unei crize foarte puternice de forta de munca necalificata si slab calificata atat la noi cat si in intreaga europa occidentala de care suntem la o distanta foarte mare si care atrage ca un magnet; conducerile politice din ultimii 40 de ani si dezastrul economic si social continuu dar nerecunoscut niciodata sunt responsabile in cea mai mare masura de situatia actuala a tinerilor; tinerii de azi si pa
1
4
La ce trebuie?, Daca iei Bacul la Galati te costa mai ieftin !
5
0
La un examen daca tu elev nu deschizi o carte în patru ani de școală?.Pentru examenul de obținerea permisului de conducere sunt in stare sa rupă codul rutier.Figuri in capul lor mașini,fetițe și fete neberberiti că așa este la moda.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468