REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Janne Andersson (Suedia): Nu mai putem vorbi de favoriţi în fotbalul de astăzi, depindem de jocul nostru

Janne Andersson (Suedia): Nu mai putem vorbi de favoriţi în fotbalul de astăzi, depindem de jocul nostru

Replica API 15 noiembrie 2019 | 00:00 334

Selecţionerul Suediei, Janne Andersson, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în fotbalul actual nu se mai poate vorbi despre o echipă favorită şi că formaţia sa depinde de propriul joc în partida cu România, de vineri, din cadrul preliminariilor EURO 2020.

"Nu cred că mai putem vorbi de favoriţi în fotbalul de astăzi, totul depinde de noi, ne concentrăm pentru această partidă, depindem de jocul nostru, ne-am pregătit foarte bine pentru meciul de mâine şi vom vedea la finalul partidei care este echipa mai bună şi nu echipă care a fost favorită. Cu siguranţă mi-aş dori să jucăm pe acest stadion la EURO 2020, este un stadion frumos", a declarat Andersson.

Tehnicianul a afirmat că a preferat să pregătească această partidă într-un cantonament din Cipru pentru că vremea la Stockholm este foarte urâtă în această perioadă: "Aţi fost în Stockholm în noiembrie? Acesta este motivul pentru care am fost în Cipru. Lucrăm foarte mult antrenamente tactice la nivelul echipei naţionale a Suediei şi am preferat Cipru pentru că este o vreme mult mai bună decât la Stockholm şi am putut să ne pregătim în condiţii mult mai bune. Am făcut acelaşi lucru şi acum trei ani când am jucat împotriva Franţei, am mers în Spania atunci".

Întrebat dacă se gândeşte că suporterii români o să aibă un comportament rasist pe Arena Naţională aşa cum au făcut oficialii naţionalei Norvegiei înaintea partidei directe de la Bucureşti, Andersson a afirmat că a discutat cu jucătorii despre modul de acţiune în cazul în care se va ivi această problemă.

"Am avut o întâlnire acum trei-patru zile cu jucătorii şi am discutat despre paşii pe care îi vom urma în cazul în care astfel de evenimente se vor petrece. Nu facem un mare tam-tam din această discuţie, dar trebuie să ne pregătim pentru orice situaţie. Dacă nu s-a petrecut până acum, nu putem decât să sperăm că nu se va petrece nici mâine", a mai spus selecţionerul Suediei.

Căpitanul echipei Suediei, Andreas Granqvist, a afirmat că decizia de prezentare a echipamentului pentru EURO 2020 înaintea meciului cu România nu a aparţinut jucătorilor, dar că şi-ar dori să-l folosească la turneul final: "Nu a fost o decizie care a ţinut de noi să schimbăm echipamentul. Este o practică la doi ani să schimbăm acest echipament şi pur şi simplu s-a potrivit înaintea meciului cu România. Sperăm să fie echipamentul pe care să îl purtăm la turneul final, dar a fost o decizie care nu a ţinut de noi".

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte în ultimele două partide din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2020 selecţionata Suediei, vineri (ora 21:45), pe Arena Naţională din Capitală, şi reprezentativa Spaniei, luni 18 noiembrie (ora 21:45), pe Stadionul Wanda Metropolitano din Madrid.

După opt partide disputate, România ocupă locul 3 în Grupa F a preliminariilor, cu 14 puncte, şi are nevoie de o victorie în partida cu Suedia şi un rezultat de egalitate cu Spania pentru a se califica la EURO 2020.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108