REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Joe Biden: Democraţiile occidentale sunt în competiţie cu guvernele autocrate

Joe Biden: Democraţiile occidentale sunt în competiţie cu guvernele autocrate

Replica API 14 iunie 2021 | 00:00 567

Democraţiile occidentale sunt în competiţie cu guvernele autocrate, a declarat duminică preşedintele american Joe Biden, în finalul summitul G7 al celor mai industrializate state desfăşurat la Cornwall (Anglia), transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

"Suntem într-o competiţie, nu cu China în sine, cu autocraţii şi guvernele autocrate din lume, în lumea secolului XXI care se schimbă rapid", a spus Biden, subliniind că, în ce priveşte China, nu doreşte conflict şi i-a comunicat acest lucru "personal (preşedintelui chinez) Xi Jinping".

Preşedintele american a declarat în acelaşi timp presei, în ce priveşte relaţiile cu Rusia, că omologul său rus Vladimir Putin a avut "dreptate să spună că sunt la un nivel scăzut". "Depinde cum va răspunde în ce priveşte respectarea normelor internaţionale, ceea ce nu se întâmplă în multe cazuri", a adăugat Biden, care se va întâlni cu Putin săptămâna viitoare la Geneva.

Liderul de la Casa Albă a menţionat că i-a spus preşedintelui rus, înainte de alegerile din SUA, că va verifica dacă acesta s-a implicat în tentative de intervenţie în scrutin. "Am verificat, am avut acces la toate informaţiile, a fost implicat în acele activităţi, am răspuns şi voi răspunde din nou", a spus Biden.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta e Clatite Armand dar varianta originala,tot chinezarie si el nu ca si Clatite ca ea o colaborare dintre o chinezarie si alta care se da cica cu Europa
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108