REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Vin., 29 Sept. 2023
Anul XX Nr. 6501
19.5° Constanța Vineri, 29 Septembrie 2023 Anul XX Nr. 6501

Joe Biden îşi apără decizia de a candida pentru un nou mandat, în faţa criticilor privind vârsta sa

Joe Biden îşi apără decizia de a candida pentru un nou mandat, în faţa criticilor privind vârsta sa

A.F. 20 septembrie 2023 | 00:00 118

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că este conştient de întrebările legate de vârsta sa, dar a explicat că va candida din nou pentru a apăra democraţia americană pe care, în opinia sa, Donald Trump vrea să o "distrugă", relatează AFP.

Joe Biden isi apara decizia de a candida pentru un nou mandat, in fata criticilor privind varsta saJoe Biden

"Mulţi oameni par concentraţi pe vârsta mea", a spus preşedintele american în vârstă de 80 de ani.

"Înţeleg, credeţi-mă, o ştiu mai bine decât oricine", a adăugat el la un eveniment de strângere de fonduri la New York, organizat cu artişti de pe Broadway.

"Candidez din nou pentru că democraţia este în joc. Pentru că în 2024 vom vota din nou viitorul democraţiei. Să fie clar: Donald Trump şi susţinătorii săi republicani sunt hotărâţi să distrugă democraţia americană", a acuzat democratul, care ar putea, în noiembrie anul viitor, să se confrunte din nou cu fostul preşedinte republican.

Tot mai multe sondaje de opinie arată că marea majoritate a alegătorilor îl consideră pe Joe Biden prea bătrân pentru a candida din nou.

Campania preşedintelui american, care constă în promovarea rezultatelor sale economice bune şi a proiectelor sale ambiţioase de redresare industrială, nu a reuşit până acum să treacă în plan secund aceste preocupări legate de vârsta şi nivelul de energie al democratului.

Cu câteva zile în urmă, un editorialist influent în sfera democrată, David Ignatius, a reiterat aceste preocupări într-un editorial pentru Washington Post, care a provocat destul de multă agitaţie la Washington.

Deşi îşi exprimă "admiraţia" pentru preşedintele democrat, editorialistul consideră că, prin noua candidatură, Joe Biden "riscă să anuleze cea mai mare realizare a sa, care a fost reuşita de a-l opri pe Trump".

Problema vârstei nu este însă mult mai uşoară nici pentru fostul preşedinte republican. Iar Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, a spus într-un interviu difuzat duminică la NBC că problema lui Joe Biden nu sunt cei 80 de ani ai săi, ci "incompetenţa sa".

Sondajele actuale arată că, deşi diferenţa de vârstă dintre cei doi bărbaţi este mică, americanii sunt mai îngrijoraţi de cea a lui Biden, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ma jioc cu voi cu vre p**a mea
2
2
mai handicapatule, lasa minciunile imputite ca nu tine. dute in pulili nostre tu si putin. la cimititr cu voi
3
1
Un i*******r dovedit, implicat în mîrșăvii de cea mai joasă speță. Senilul ăsta și păpușarii din spatele lui au distrus r*mânia și a dărîmat Ucraina ...
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
14113451724
5/49
1610388237
joker
11339203516