REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
25.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Judecătorii au CONSTATAT NULITATEA unor acte de URMĂRIRE PENALĂ într-un dosar de TRAFIC cu produse petroliere

Judecătorii au CONSTATAT NULITATEA unor acte de URMĂRIRE PENALĂ într-un dosar de TRAFIC cu produse petroliere

Replica API 12 ianuarie 2021 | 21:58 3809

Magistrații Tribunalului Constanța au admis, în parte, excepțiile invocate de inculpați, anulând o parte din actele de urmărire penală. Încheierea din ședința de judecată a fost trimisă către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța pentru a preciza dacă menține dispoziția de trimitere în judecată sau dacă solicită restituirea cauzei.

Este vorba de o grupare infracțională care a fost destructurată de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, 51 de persoane fiind trimise acum în judecată pe linia traficului cu produse petroliere, care proveneau de la navele care operau pe Dunăre.

În primă fază, cercetările au durat câteva luni, stabilindu-se că mai multe persoane cu preocupări infracționale (multe rude între ele), unele cu domiciliul pe raza localității Oltina, au constituit un grup infracțional organizat, la care, ulterior, au aderat și alte persoane, domiciliate în Eforie, Răzoare, Topraisar, Dobromir etc. Totul a luat naștere în primăvara anului 2018, iar totul era foarte bine pus la punct, în sensul că existau niște planuri bine puse la punct, dar și reguli care erau respectate cu strictețe. Așa cum este precizat mai sus, este vorba despre traficul cu produse petroliere, vizate fiind navele, cu precădere cele care opreau pentru înnoptare, la kilometrul 335 din zona localității Oltina, iar inculpatul Marian Costache era cel care ținea legătura cu reprezentanții navelor. Totodată, membrii grupării au încercat și pe la alte nave, cu care nu stabiliseră niște legături anterior, însă de la acestea au luat doar țigarete de contrabandă. Inculpații acționau în echipe formate din două persoane, care se deplasau cu ambarcațiuni confecționate artizanal din tablă, în care încărcau în jur de 20 butoaie din tablă sau plastic (cu un conținut între 220 și 250 litri) după ce navele acostau pentru înnoptare. Însă, ei acționau și la ponturi. Prin urmare, când aflau că marinarii nu pot opri navele, se agățau cu ambarcațiunile confecționate artizanal din mers și le încărcau. Tot așa primeau și țigările de contrabandă, din mers.

Tribunalul Constanța

Ce au decis magistrații

”Admite excepțiile invocate de inculpații Covaciu Lucian, Costache Marian, Bogatoniu Augustin Mircea, Munteanu Marius Cătălin, Munteanu Marian, Jarcu Florentin Lăzărică, Al Mic Cătălin Ion, Mitru Daniel, Duțu Dumitru, Borocan Petrișor, Davidescu Sergiu, Pîrva Iulian Marian, Cotoi Sever, Carastan Tiberiu Cosmin, Cârciu Paul Constantin, Miron Mircea George, Mirea Mareș, Țiripan Adrian, Țiripan Aurelian, Nae Victor Ionuț, Ivana Alexandru Nicolae, Costache Dumitru-Cristian, Chiciu Leonard Cristian, Chirciu Gheorghe, Oltineanu Ion, Pleșa Ion, Gora Mihail Tudor, Mirea Liviu, Malciu Dumitru și Mierţoiu George privind necompetența organului de urmărire penală. În temeiul art. 281 alin. 1 lit. b Cod procedură penală și a Deciziei Curții Constituționale a României nr. 302/2017, constată nulitatea tuturor actelor de urmărire penală efectuate după data de 19.10.2018, precum și nulitatea actului de sesizare al instanței”, potrivit minutei judecătorești. Totodată, au mai fost admise și alte excepții. Acum urmează ca Parchetul să stabilească dacă dorește restituirea cauzei.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
judecatorii super corupti si-au luat spaga si rezulta ca fapta nu exista. Muie judecatorilor cu mult cacat !!! Astept sa va vad atarnati futu-va neamu-n gat !!!
5
0
Acum catelusul sef a lui Nita Teodor a sifonat degeaba???.
6
4
Aoleu au sarit astia la cap.puternic.HAI SICTIR NATIUNE DE CACAT.
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212